Morgan Stanley: Ανεβάζει τον πήχη για την Mytilineoς με τιμή στόχο στα 45 ευρώ

Η Morgan Stanley αυξάνει την τιμή στόχο στα 45 ευρώ για τη Mytilineos και επαναλαμβάνει την οverweight σύστασή της για τη μετοχή με βάση τη σταθερή δυναμική των κερδών στην ενέργεια, την ελκυστική έκθεση στο αλουμίνιο και τις προοπτικές re-rating της μετοχής.

«Ανεβάζουμε την τιμή στόχο μας για τη μετοχή της Mytilineos στα 45 ευρώ, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση για overweight. Η αναθεωρημένη τιμή στόχο επιτυγχάνεται λόγω των υψηλότερων κερδών, ενώ για το επόμενο έτος ο δείκτης EV/EBITDA της μετοχής είναι στις 5,6 φορές και αντιπροσωπεύει

μια έκπτωση 24% και 15% σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και αλουμινίου, την οποία θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη, δεδομένης της σταθερής εκτέλεσης και της ποιότητας των κερδών της με στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αύξηση των EBITDA το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο θα αποδειχθεί καταλύτης επαναξιολόγησης για τη μετοχή», συνεχίζει η Morgan Stanley.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα στρατηγικής μετοχών της Morgan Stanley συνεχίζει να συστήνει αυξημένες θέσεις για την εγχώρια αγορά μετοχών και πρόσφατα πρόσθεσε την μετοχή της Mytilineos στις επιλογές από την περιοχή της αναδυόμενης ανατολικής Ευρώπης, Μέσης ανατολής και Αφρικής (EEMEA) ‘Macro Meets Micro’ Strategy Focus List.

H αμερικανική επενδυτική τράπεζα εξηγεί την αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) από τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως την περίοδο 2017-2021 σε 823 εκατ. ευρώ το 2022, που έχει οδηγήσει σε ερωτήματα γύρω από το προφίλ των επαναλαμβανόμενων κερδών. Η MS υποστηρίζει ότι η κινητήρια δύναμη της Mytilineos για την ανάπτυξη της ενέργειας αντισταθμίζει τη συγκράτηση των τιμών φυσικού αερίου/ενέργειας, όπως αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των EBITDA το α’ φετινό εξάμηνο κατά +55% σε ετήσια βάση και βάσει της δημιουργίας αξίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μέσω ενός περιβάλλοντος αυξανόμενων επιτοκίων, η MS εκτιμά ότι η Mytilineos παραμένει σε καλή θέση χάρη στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: α) εσωτερικές δυνατότητες EPC και ανάπτυξης σε πρώιμο στάδιο, β) γεωγραφικά διαφοροποιημένη πηγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και γ) παραγωγή μετρητών στην ενέργεια και τα μέταλλα που παρέχουν κεφάλαιο ανάπτυξης.

Αναφορικά με τις αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες και το κεφάλαιο κίνησης, ο ισχυρός ισολογισμός και ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITYDA είναι χαμηλότερος από 1,5 φορά φέτος, η αύξηση της αξίας και η ανάκαμψη της ταμειακής ροής από το 2024 θα πρέπει να παρέχουν άνεση. Αναφορικά με την έκθεση στο ρωσικό φυσικό αέριο, ορισμένοι επενδυτές βλέπουν μια πιθανή επιβολή κυρώσεων/διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου (αγωγός Turkstream) ως κίνδυνο. Το σενάριο αυτό θα αντιπροσώπευε ελάχιστο κίνδυνο κερδών, καθώς ο αγωγός Turkstream αποτελεί μόλις 10%- 15% των δραστηριοτήτων προμήθειας και εμπορίας φυσικού αερίου της Mytilineos, ενώ αναδύονται εναλλακτικές πηγές ΥΦΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

«Σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου και τις θετικές προοπτικές, αυξάνουμε την πρόβλεψή μας για τα EBITDA του 2023 κατά 7% σε €1,03 δισ. Αυτό μας φέρνει 8% πάνω από την τρέχουσα εκτίμηση των αναλυτών και υποδηλώνει αύξηση κατά 36% στο β’ εξάμηνο, λόγω της υψηλότερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου και την εναλλαγή παραγωγής/ενεργητικού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Περαιτέρω, εμείς αυξάνουμε την πρόβλεψή μας για τα EBITDA του 2024 κατά 4% σε 1,17 δισ. ευρώ (+13% σε ετήσια βάση) λόγω της υψηλότερης τιμής του φυσικού αερίου στο TTF με παραδοχή στα €44 ανά MWh και τη διευρυμένη βάση περιουσιακών στοιχείων στην M Energy Customer Solutions μετά τις εξαγορές», καταλήγει η MS.

Keywords
Αναζητήσεις
morgan-stanley-anevazei-ton-pichi-gia-tin-mytilineos-me-timi-stocho-sta-45-evro.htm
Τυχαία Θέματα