Microsoft: Εντόπισε κενό ασφαλείας στα Windows – Προσοχή στα e-mail και τα συνημμένα αρχεία Word

Προειδοποίηση προς τους χρήστες για κένο ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημά της απηύθυνε η Microsoft.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί για μια σειρά από «στοχευμένες επιθέσεις» χάκερ, κυρίως μέσω «μολυσμένων» ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ιστοσελίδων, που ανοίγει ο ανύποπτος χρήστης. Προειδοποίηση προς τους χρήστες για κένο ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημά της απηύθυνε η Microsoft.

Εκπρόσωπος

της Microsoft προειδοποίησε πως οι επιθέσεις των χάκερ μπορεί να «καμουφλαριστούν», ως ένα αθώο e-mail που ζητάει από τους χρήστες να ανοίξουν ένα μολυσμένο συνημμένο αρείο Word. Αν ο υπολογιστής «μολυνθεί», τότε ο χάκερ αποκτά τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης (user rights) στον υπολογιστή με αυτά του χρήστη.

Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί, αν ο χρήστης παρασυρθεί τεχνηέντως από τον χάκερ να επισκεφθεί μια ιστοσελίδα-παγίδα, η οποία εκμεταλλεύεται το ίδιο κενό ασφαλείας στον υπολογιστή του χρήστη.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows Server 2008, Microsoft Office 2003-2010 και Microsoft Lync. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows και του Office δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της, πιθανότατα με την κυκλοφορία της κατάλληλης ενημέρωσης (security update).
Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα