MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Δύσκολη εποχή με σκληρές διαπραγματεύσεις και ίντριγκες ξεκινά για τις ελληνικές τράπεζες. Αρχής γενομένης από τα stress tests της ΕΚΤ.

Αλλαγές έρχονται στην διοικητική πυρσμίδα της Eurobank και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το μοντέλο θα έχει τρεις αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.

Τον Θοδωρή Καλαντώνη με αρμοδιότητα την λιανική τραπεζική, τον Φωκίωνα Καραβία με αρμοδιότητα την «χονδρική» τραπεζική και τον Σ. Ιωάννου με ευθύνη το operation και το διεθνές δίκτυο.

Μαθαίνω ότι η Eurobank ατενίζει τα stress tests της ΕΚΤ με μεγάλη αισιοδοξία και ελπίδα. Αφενός θεωρεί πως δεν θα προκύψουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες και αφετέρου, αν προκύψουν, το Fairfax και οι βασικοί επενδυτές… είναι εδώ!…Διαβάστε την επιστολή του Χ.Μεγάλου στο προσωπικό και θα καταλάβετε.

Alpha Bank: «Περίπατος» τα stress tests. Λεφτά υπάρχουν!

Η Εθνική είναι ένα ερώτημα πως θα πορευτεί προς τα tests, καθώς η αγορά βλέπει ότι θα χρειαστούν οπωσδήποτε νέα κεφάλαια. Διαθέτει κάποιες …εφεδρείες, αλλά απέχει από το να αισθάνεται «σιγουριά» μόνο με αυτές.

´Οσο για την Πειραιώς, που επίσης θα χρειασθεί κεφάλαια, δεν αποκλείεται, ξαφνικά, ένα πρωί να ανακοινώσει αύξηση κεφαλαίου, ή κάτι άλλο πιο σύνθετο. Τις εκπλήξεις τις συνηθίζει η τράπεζα και μέχρις στιγμής, όποτε …έδρασε αναλόγως, όχι μόνο της βγήκε, αλλά της βγήκε και καλά…

Η Πειραιώς, μέχρι σήμερα προκαλεί τις εξελίξεις. Δεν έπεται των εξελίξεων… Ιδομεν.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars