Χάθηκε μοναδική ευκαιρία

Χάθηκε μοναδική ευκαιρία να περάσουμε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα σε μια ομάδα που ήταν στα μέτρα μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα του αγώνα με την Κόστα Ρίκα που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Και μόνο που σήμερα υπάρχουν στεναχωρημένες φάτσες για το αποκλεισμό της Γαλανόλευκης δείχνει πόσο έχει ανέβει η ομάδα αυτή. Εκεί που πηγαίναμε στα Μουντιάλ με στόχο να πετύχουμε ένα γκολ της τιμής, φθάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Κάθε φορά και ένα βήμα πιο πάνω.

Είναι η καλύτερη μαγιά για την Εθνική που

έρχεται η οποία θα ανανεωθεί από τον Ρανιέρι συνδυάζοντας την εμπειρία με τα νιάτα.

Οι διεθνείς πίεσαν την Κόστα Ρίκα είχαν συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό τελικών προσπαθειών όμως δέχθηκαν ένα «εύκολο» γκολ. Κράτησαν όμως, το πάλεψαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, μία ακόμη ένδειξη του πόσο πιστεύουν πλέον στον εαυτό τους οι Έλληνες παίκτες. Και αν ήταν λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι ίσως και να είχαν πάρει την πρόκριση στη διάρκεια της παράτασης όπου οι Κεντροαμερικάνοι έπαιζαν, επί μία σχεδόν ώρα, με έναν παίκτη λιγότερο και δεν είχαν κουράγιο ούτε να περπατήσουν. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι και όχι στα πέναλτι όπου είναι μια διαδικασία ρώσικη ρουλέτα και όλα μπορούν να συμβούν.

Η Εθνική Ελλάδος έχει πάρει τον δρόμο της εδώ και καιρό. Και δείχνει ότι η νέα γενιά μπορεί επάξια όχι μόνο να συνεχίσει το έργο των παλαιότερων αλλά να πάει την ομάδα ακόμη πιο ψηλά.
Ο Σάντος αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής του Ότο Ρεχάγκελ αφού πήγε τη Γαλανόλευκη σε δύο διοργανώσεις και κατάφερε να την περάσει στην επόμενη φάση. Τόσο στο Εuro 2012 που πήγαμε στους «8» και πέσαμε πάνω στη Γερμανία όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη το χτύπημα συμπαράστασης στην πλάτη ούτε λόγια παρηγοριάς. Έχουν φιλοδοξίες και είναι φτιαγμένα για ακόμη καλύτερα πράγματα.

Blogger Μηνάς Τσαμόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα