MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Έκπληξη! Και μεγάλη. Ο λόγος για τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο καθηγητής είναι θερμός υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων όσον αφορά στη λειτουργία του κράτους…

Πιστεύει ότι η λιτότητα είναι λάθος συνταγή και πρέπει άμεσα να υπάρξει μείωση φόρων, κυρίως στις επιχειρήσεις.

Πιστεύει όμως και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Για την στήλη, αυτό ειναι το μεγαλύτερο στοίχημα του Γκίκα Χαρδούβελη.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για έναν χαμηλών τόνων άνθρωπο που έχει ιδιαίτερα στραμμένο το ενδιαφέρον του για τους νέους

χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια..

Μιας και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, χάρις και στις αναλύσεις του βρέθηκε στην κορυφή του οικονομικού επιτελείου, να σημειώσουμε ότι απόλυτα πετυχημένες αναλύσεις, οι οποίες μάλιστα διέψευσαν στην πράξη τα όσα οι ξένοι αναλυτές υποστήριζαν για την ελλνική οικονομία, έχει κάνει ουκ ολίγες και ο κ.Μασουράκης της Alpha Bank…

´Οσο για τον Γιάννη Στουρνάρα, η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος δείχνει ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το χρέος. Η χημεία του με τον νεο υπουργό των οικονομικών ειναι τεσταρισμένη απο τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Με θετικό μάτι είδαν οι τραπεζίτες τον νέο «τσάρο» της οικονομίας και δείχνουν ευχαριστημένοι, καθώς πίστευαν και πιστεύουν ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα.

Βέβαια οι προκλήσεις για την κυβέρνηση είναι μεγάλες καθώς η τροικα¨ θα επιστρέψει σε έναν μήνα και μάλιστα…ορεξάτη…

Πονοκέφαλος στις τράπεζες απο την έξαρση των κόκκινων δανείων, τα οποία έφθασαν τα 83 δις ευρω.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν από αύριο πολλά στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων προκειμένου να συμμετάσχουν στην επενδυτική ημερίδα που διοργανώνει η ΕΧΑΕ.

Την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα δώσει στη δημοσιότητα και στην Βουλή την ετήσια έκθεση για την οικονομία.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για να του πει μεταξύ άλλων, οτι δεν υπόσχεται την παραμονή Στουρνάρα στην ΤτΕ σε περίπτωση εκλογών και σχηματισμού κυβέρνησης απο τον ΣΥΡΙΖΑ…Ο,τι να ναι…

Γιατί δεν το λέει και στον Σόιμπλε;

TΡΑΠΕΖΙΚΟΝ: Απόλυτο “αφεντικό” με την ομάδα του που έφερε εις πέρας την αύξηση κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίηση της Eurobank, ο Χρήστος Μεγάλου. Δύο πανίσχυρα πρόσωπα που μετείχαν στο ΔΣ, ο Πρόεδρος κ.Δαυίδ της Coca Cola και ο Τ.Αράπογλου, αποχώρησαν με τις …ευλογίες του μεγαλομετόχου της Fairfax κ.Watsa, ο οποίος, μαζί με τους λοιπούς ξένους μετόχους, δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο management που ασκείται κυρίως από “ομάδα” και λιγότερο από “πρόσωπα”.

O Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα