Τους κάθεται …στο λαιμό ο Στουρνάρας και …βάζουν τον Τσίπρα να”κλαφτεί” στον Ντράγκι…

22:19 9/6/2014 - Πηγή: BankWars

Στην Ελλάδα, όλα μπορούν να συμβούν. Και το κακό είναι, ότι νομίζουμε, πως επειδή συμβαίνουν εδώ, μπορούμε να τα επαναλάβουμε και στο εξωτερικό.

Πέρα από την άκρως επιτυχημένη θητεία του κ.Γ.Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, η πολιτική “μοίρα” οδηγεί στη θέση του τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο οποίος σημειωτέον, είναι… κολλητός

εδώ και χρόνια με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και μάλλον ένας εξ αυτών που τον πρότεινε για τη θέση στο κυβερνητικό σχήμα.

Σαμαράς, Χαρδούβελης και Στουρνάρας θα σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το ελληνικό χρέος.

Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, κάποιοι, που δεν δέχονται ότι ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, (φυσικά και δεν εννοούμε τον αξιοπρεπέστατο καθηγητή κ.Προβόπουλο), άρχισαν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Αλέξη Τσίπρα! “Μωρέ ας σωθεί ο δικός μας και ας τον σώσει και ο διάβολος”…

Πιπιλάνε λοιπόν την καραμέλα, ότι ο Α.Τσίπρας που θα δει τις προσεχείς ημέρες τον Μάριο Ντράγκι, θα τον…κάνει “ντα”, αν συναινέσει στην τοποθέτηση του Γ.Στουρνάρα στην Τράπεζα Ελλάδος. Δεν είχε άλλη όρεξη ο Ντράγκι, παρά να μπλεχτεί στα ελληνικά “καφενεία”. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ.Προβόπουλος, γνωρίζουν πολύ καλά γιατί πάει ο Στουρνάρας στην Τράπεζα Ελλάδος.

Φυσικά, δικαίωμα του κ.Τσίπρα είναι να πει τη γνώμη του, αν και ως…εθνικά υπερήφανος που είναι, δεν είναι λογικό να πάει στον “ξένο” κεντρικό τραπεζίτη για να του παραπονεθεί για όσα γίνονται στη χώρα του.

Ενώ λοιπόν ο κ.Τσίπρας, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δικαιούται να κάνει αυτό που επιλέγει (σωστά ή λάθος δεν έχει σημασία), αυτό που δεν είναι κατανοητό, είναι το πως πάνε να τον χρησιμοποιήσουν οι “λάτρεις” της θητείας Προβόπουλου. Προφανώς, είναι τόσο εκτός πολιτικής πραγματικότητας, ώστε νομίζουν, πως αν μπλοκάρουν τον Στουρνάρα, θα μείνει ο νυν διοικητής.

Ποιός όμως τους είπε ότι ο Τσίπρας “γουστάρει” Προβόπουλο; Δεν κάνουν καμιά βόλτα κατά Κολωνάκι μεριά να δούνε ποιόνν ή μάλλον ποιάν θέλει στην Τράπεζα Ελλάδος ο Α.Τσίπρας;

Original article: Τους κάθεται …στο λαιμό ο Στουρνάρας και …βάζουν τον Τσίπρα να”κλαφτεί” στον Ντράγκι….

Keywords
Τυχαία Θέματα