MONEY TALKS

08:49 9/5/2014 - Πηγή: BankWars

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ


Στα 2,20 ευρώ έκλεισε η τιμή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Ωστόσο η καθαρή ενσώματη αξία διαμορφώθηκε στο 1,24. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.

Η αύξηση υπερκαλύφθηκε, τουλάχιστον 2 φορές, καθώς οι προσφορές

έφθασαν τα 6 δις ευρώ.

Είναι σημαντικό ότι η τράπεζα προσέλκυσε σημαντικά κεφάλαια από μακροπρόθεσμους επενδυτές όπως είναι το Αμπου Νταμπι, ο μεγαλοεπενδυτής Σόρος αλλά και funds όπως το York Capital, το Paulson κ.α.

Έκλεισε λοιπόν και ο δεύτερος γύρος ανακεφαλαιοποιησης των ελληνικών τραπεζών. Επόμενη κίνηση αναμένεται από την Attica Bank, η οποία ετοιμάζεται, αναζητώντας τον «κατάλληλο» στρατηγικό επενδυτή για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της.

Από σήμερα στο Χρηματιστήριο η διαπραγμάτευση των 9.238 δισεκατομμυρίων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου των 2,86 δισεκ. ευρώ της Eurobank. Αναταράξεις πρόσκαιρες, ίσως και μέχρι την τιμή της ΑΜΚ, ομαλή «προσγείωση» και …ταξίδι προς τα κέρδη, τα τρία επόμενα βήματα της μετοχής.

Πληθαίνουν οι ενδείξεις οτι μετά τις ευρωεκλογές ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου θα μετακινηθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για φήμες… Ωστόσο, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”.

…Ξανά μανά λοιπόν τα σενάρια για την Τράπεζα της Ελλάδος και το όνομα του νέου Διοικητή της. Επισήμανση: Μόνο μετά το βράδι της Κυριακής 25 Μαίου, ο Πρωθυπουργός αλλά και οι άνθρωποι της ΕΚΤ θα αρχίσουν να σκέπτονται σοβαρά που θα πάει ο Γ.Στουρνάρας. Άρα, τότε θα λυθεί και ο γρίφος «Τράπεζα Ελλάδος».

Περίομενα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το να «σκίζει» τα μνημόνια, θα είχε κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ να πει για τα κόκκινα δάνεια των φυσικών προσώπων. Ομάδα από σοβαρούς ανθρώπους του κόμματος, «κάτι» είχε ετοιμάσει. Το φυλάνε για τις βουλευτικές εκλογές άραγε, ή …δε βγαίνουν τα νούμερα;

Την έκδοση 10ετους ομολόγου σχεδιάζει σιγά-σιγά ο ΟΔΔΗΧ. Από Φθινόπωρο τα σπουδαία!

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars