MONEY TALKS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Αγώνα δρόμου, μαθαίνω, οτι δίνουν οι αρμόδιες διευθύνσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ανακοινώσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα αποτελέσματα των stress tests.
Δεν αποκλείεται λοιπόν την Παρασκευή μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών να δοθεί ο περίφημος λογαριασμός της BlackRock στην δημοσιότητα.

Το χρηματιστήριο αντέδρασε θετικά και ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χθες άνοδο της τάξης

του 3,5%. Το δημοσίευμα των FT δεν προκάλεσε όσο πανικό είχαν στο νου του κάποιοι κι έτσι φαίνεται οτι οι αποτιμήσεις θα συνεχίσουν την ίδια πορεία.

Εξάλλου χθες το βράδυ στέλεχος του ΔΝΤ πήρε απόσταση απο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας διαψεύδοντας οτι η είδηση βάσει της οποίας οι κεφαλαιακές αναγκες των τραπεζών ανέρχονται σε 20 δις ευρω, δόθηκε απο το Ταμείο.
Αλήθεια εάν δεν διέρρευσε από το ΔΝΤ από που διέρρευσε; Κυρίως για ποιον λόγο; Ποιους εξυπηρετεί; Είναι μόνο για την ανάγκη υπογραφής τρίτου μνημονίου η κρύβεται και κάτι άλλο; Απλές απορίες, οι οποίες δεν περιμένω να απαντηθούν.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και με το δυσμενές σενάριο, το οποίο προβλέπει ύφεση το 2014, το 2015 και οριακά το 2016, οι καθαρές κεφαλαιακές ανάγκες δεν ξεπερνούν τα 9 δις ευρώ. Δηλαδή ανέρχονται περίπου στα 15 με 20 δις ευρώ, αλλα καλύπτονται με εγγυήσεις, προβλέψεις και απο τις τράπεζες.

Την Πέμπτη η ΤτΕ έχει γενική συνέλευση και ο διοικητής θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση για την οικονομία.

Το ενδιαφέρον πλέον της τραπεζικής αγοράς στέφεται αποκλειστικά στην Eurobank. Το νομοσχέδιο είναι ακόμη υπό συζήτηση και μαθαίνω οτι θα έρθει προς ψήφιση, εάν έρθει, τον Απρίλιο. Εάν κερδίσει έδαφος η υπόθεση μετάθεσης του νομοσχεδίου, τότε η Eurobank θα ανακεφαλαιοποιηθεί απο το ΤΧΣ. ´Οσο για το μετά, χρίζει περαιτέρω ρεπορτάζ.

Ο Bankieris

Original article: MONEY TALKS.

Keywords
Τυχαία Θέματα