Πωλείται ο ΟΛΠ – Αντιδράσεις στον Πειραιά

Kατατίθεται σήμερα, Τετάρτη, προς έγκριση στη Βουλή η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναμένεται να απαντήσει στις επικρίσεις που προήλθαν από βουλευτές της Αντιπολίτευσης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση της Cosco και να αναφερθεί

σε οφέλη από την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ ενώ θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ( ΟΜΥΛΕ ) μετά τη στάση εργασίας της Δευτέρας προχωρά σε 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια της χώρας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 το πρωί, και πορεία προς τη Βουλή.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει, παρά τη μεγάλη αντίδραση των συνδικάτων, των κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, την προσπάθεια εκποίησης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών, χρησιμοποιώντας το ΤΑΙΠΕΔ για να αποσιωπήσει τις πολιτικές ευθύνες που επωμίζεται από το έγκλημα που επιχειρεί σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν τα λιμάνια» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Β.Μιχαλολιάκος: «Θέλουμε τις μετοχές και εμείς τις μετοχές δεν τις πουλάμε»

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως «Για εμάς το καθεστώς λειτουργίας του ΟΛΠ είναι επίκαιρο από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Για εμάς είναι από τα μεγαλύτερα θέματα που έχει η πόλη του Πειραιά, ο Δήμος του Πειραιά και που οφείλει να λύσει. Δήμος και λιμάνι είναι ένα, μία πόλη. Όχι δύο καθεστώτα. Το λιμάνι είναι Πειραιάς, όπως είναι η πλατεία Κοραή, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο».

Και πρόσθεσε ότι «η άποψή μας είναι ότι οι μετοχές πρέπει να ανήκουν στο Δήμο, στους Δήμους, στην Περιφέρεια, στην Αυτοδιοίκηση. Αυτή είναι η άποψή μας. Ασφαλώς γνωρίζουμε να σεβόμαστε και το Σύνταγμα και τους κανόνες λειτουργίας του πολιτεύματος. Το πολίτευμα έχει και Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού και Β΄ βαθμού Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει Βουλή, έχει κυβέρνηση. Άρα το λιμάνι είναι δικό μας, είναι της πόλης. Θέλουμε τις μετοχές και εμείς τις μετοχές δεν τις πουλάμε. Μαζί με αυτό, αν θέλετε, είναι τι ανταποδοτικά έχει η πόλη του Πειραιά από τη λειτουργία του λιμανιού, που επιβαρύνεται από τις επισκέψεις των Ελλήνων, που θέλουν να ταξιδέψουν με την ακτοπλοΐα ή των φίλων της χώρας, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα μέσω του Πειραιά και της κρουαζιέρας».

Ο κ. Μιχαλολιάκος έθεσε και μια σειρά ερωτήματα: «Και γιατί να έχει ο ΟΛΠ όλες αυτές τις εκτάσεις; Τι θέλει να ανήκει η Παγόδα στον ΟΛΠ; Είναι λιμενική δραστηριότητα; Τι θέλει να ανήκει η Πολιτιστική Ακτή στον ΟΛΠ; Είναι λιμενική δραστηριότητα; Τι θέλει να ανήκει το Παλατάκι στον ΟΛΠ, σε μια πόλη που δεν έχει αθλητικές εγκαταστάσεις; Είναι λιμενική δραστηριότητα; Ασφαλώς όχι».

Original article: Πωλείται ο ΟΛΠ – Αντιδράσεις στον Πειραιά.

Keywords
ολπ, πειραιας, ολπ, πωλειται, σταση εργασιας, βουλη, ελλαδα, ομυλε, απεργια, ολθ, μιχαλολιάκος, θεατρο, συνταγμα, original, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια ταξι, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μιχαλολιάκος, αυτοδιοικηση, βουλευτες, θεμα, ολθ, πειραιως, δημος, ιδια, ομιλια, κυβερνηση, λειτουργια, μιλτιαδης, ομυλε, πρωι, σειρα, συγκεντρωση, τοπικη αυτοδιοικηση, ανηκει, πωληση, θεματα
Τυχαία Θέματα