Japan Airlines: Μεγάλη συμφωνία 9,5 δισ. δολ. για αγορά αεροσκαφών από Airbus

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus χαιρετίζει την πρώτη παραγγελία που δέχθηκε ποτέ από την Japan Airlines, σε μια συμφωνία ύψους 9,5 δισ. δολαρίων, ως «ένα μεγάλο γεγονός», σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την είσοδο της αεροναυπηγικής εταιρείας σε μια μεγάλη αγορά στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνιστική Boeing.

«Όχι μόνο κατορθώσαμε να εισάγουμε το Α350 στην Japan Airline,

αλλά είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έχουμε δεχθεί μέχρι στιγμής για το Α350», τόνισε ο Fabrice Bregier στο CNBC.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση 31 αεροσκαφών τύπου Α350 στην Japan Airlines και η αξία τους ανέρχεται στα 9,5 δισ. δολάρια. Το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το 2019, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συμφωνία με τη Japan Airlines ακολουθεί μια σκληρή μάχη μεταξύ της Airbus και της Boeing, καθώς οι δύο αεροπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας θα χρειαστούν δεκάδες νέα αεροσκάφη μεγάλων διαδρομών την επόμενη δεκαετία. Η Boeing έχει ήδη προσπαθήσει να εξασφαλίσει παραγγελίες για το 777Χ μοντέλο της, το οποίο δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί στην αγορά.

Ο Bergier, ο οποίος έγινε CEO της Airbus το 2012, δήλωσε πως το γεγονός ότι η Airbus έχει υπάρξει επιτυχημένη οφείλεται στην ποιότητα του Α350 και ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Ιαπωνία μακροπρόθεσμα.

«Η επιλογή μας έγινε με βάση την ποιότητα του Α350 και του γεγονότος ότι εδώ στην Ιαπωνία αποφασίσαμε να έχουμε μια μακρόχρονη επενδυτική σχέση, ενώ και οι δύο αυτοί παράγοντες μας επέτρεψαν να κερδίσουμε το διαγωνισμό», πρόσθεσε ο Bregier.

Keywords
Τυχαία Θέματα