Τράπεζα Κύπρου: Μεγάλη πρόκληση τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

O νέος ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου John Hourican θεωρεί τα επισφαλή δάνεια ως μία μεγάλη πρόκληση όχι μόνο για την Τράπεζα Κύπρου αλλά και διεθνώς.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, σε δηλώσεις του

στο προεδρικό, μετά το πέρας της συνάντησης του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Ιρλανδός τραπεζίτης αφού χαρακτήρισε εποικοδομητική και χρήσιμη τη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι «ενώπιον μας έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο (αναδιάρθρωσης) και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και πολλά πράγματα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και για ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου».

«Δεν θα έπαιρνα τη δουλειά αν θεωρούσα πως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη διαφορά όχι μόνο για την τράπεζα αλλά και για τη χώρα», τόνισε ο Ιρλανδός τραπεζίτης.

Κληθείς να αναφερθεί στις κύριες προκλήσεις της δουλειάς του, και ειδικότερα για το θέμα του διαχωρισμού της τράπεζας, ο κ. Hourican είπε ότι «είναι πολύ νωρίς να πούμε ποια ακριβώς θα είναι η λύση» (στο θέμα του διαχωρισμού).

Όμως, τα προβλήματα είναι σαφή, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ένα θέμα που πρέπει να επιλυθεί όχι μόνο εγχώρια, αλλά και διεθνώς. Αυτό πρέπει να επιλυθεί ούτως ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στους καταθέτες. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έγινε στην Κύπρο και στην Τράπεζα Κύπρου και αν και τα προβλήματα είναι ξεκάθαρα, οι λύσεις δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί».

Ο Ιρλανδός τραπεζίτης που είναι νυμφευμένος και έχει τέσσερα παιδιά ανέφερε ότι πρόθεση του είναι να εγκατασταθεί με την οικογένεια του στην Κύπρο, όσα χρόνια θα διαρκέσει το συμβόλαιο εργασίας του στην Τράπεζα Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα