Goldman Sachs: Έρχεται πτώση στις αγορές – Στα ύψη το πολιτικό ρίσκο

Αντιμέτωπες με απώλειες θα βρεθούν οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σε ορίζοντα τριμήνου, με τον πολιτικό κίνδυνο να βρίσκεται στα ύψη, προειδοιποιεί η Goldman Sachs.

Το τρίπτυχο πολιτικό ρίσκο, αδύναμη οικονομία στην Ευρώπη και υψηλές αποτιμήσεις στις αμερικανικές μετοχές, έχει καταστήσει ευάλωτες τις αγορές.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι οι δείκτες S&P 500 και Stoxx Europe

600 θα υποχωρήσουν 2% μέχρι τον Δεκέμβριο.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δηλώνουν πιο αμυντικοί προς την Ασία και τις αναδυόμενες αγορές και ελαφρώς πιο απαισιόδοξοι για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τα τέλη του έτους.

Πάντως σύμφωνα με το Bloomberg, οι προβλέψεις της Goldman για την Ευρώπη, είναι μεταξύ των πιο απαισιόδοξων, καθώς κατά μέσο όρο οι αναλυτές προβλέπουν ανάκαμψη 1,3% για τον Stoxx 600. Ένας από τους παράγοντες ανησυχίας για τις ευρωπαϊκές μετοχές, είναι και η αποτελεσματικότητα των μέτρων της ΕΚΤ.

Για τις ΗΠΑ, βασική πηγή ανησυχίας είναι οι υψηλές αποτιμήσεις, με τον στρατηγικό αναλυτή για τις μετοχές, David Kostin, να προβλέπει ότι ο S&P 500 θα «κλείσει» το Δεκέμβριο στις 2.100 μονάδες, έναντι 2.153,74 την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα