Geniki Bank: Η μεγάλη πρόκληση για τον Νίκο Καραμούζη

Στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου στην Geniki bank από 250 έως 350 εκατ ευρώ με συμμετοχή ιδιωτών θεσμικών επενδυτών, με στόχο να πέσει η συμμετοχή της Πειραιώς από το 100%, στο 20- 35%. Την προσέλκυση

των επενδυτών έχει αναλάβει ο Νίκος Καραμούζης, σήμερα σύμβουλος Διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς, ο οποίος και προαλείφεται για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Geniki. H τράπεζα θα παραμείνει αυτόνομη και η Πειραιώς θα είναι μέτοχος μειοψηφίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Tράπεζα Πειραιώς θα διατηρήσει στο μετοχικό κεφάλαιο της Geniki ποσοστό που θα κυμαίνεται από 20% έως 30%, ενώ βασική προτεραιότητα του ομίλου, όσον αφορά το υπόλοιπο ποσοστό είναι η είσοδος 2-3 ξένων επενδυτικών εταιρειών (hedge funds, private equities) με ισχυρή τεχνογνωσία στην ενεργή και αποδοτική διαχείριση των επισφαλών δανείων (NPLs).

Μέσω της Geniki, πέραν της ενεργής διαχείρισης των προβληματικών στοιχείων του ενεργητικού, επιτυγχάνεται και η εποπτεία της αναδιάρθρωσης πολλών κλάδων της ελληνικής οικονομίας που ήδη ασφυκτιούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα