Gabriel: Ακόμη και στα τέλη του 2016 ο Schaeuble υποστήριζε πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ

19:29 5/9/2017 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, στην τελευταία συνεδρίαση της γερμανικής βουλής πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, υπήρξε έντονη πολιτική αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, ενώ ανάμεσα στα θέματα που συζήτησης ήταν και η Ελλάδα.

Ο σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών,

Sigmar Gabriel κατηγόρησε ευθέως τον Wolfgang Schaeuble ότι μέχρι πρόσφατα ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά η καγκελάριος Merkel τον απέτρεψε.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του, ο κ. Gabriel επέκρινε έντονα τη γραμμή Schaeuble στο ελληνικό ζήτημα. «Ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου» υποστήριζε «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει απευθυνόμενος προς την Angela Merkel: «Δόξα τω Θεώ, τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα», όπως είπε.

Τέλος, επισήμανε ο κ. Gabriel, η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την Ε.Ε., αλλά αυτή που κερδίζει: «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα