Αξιωματούχος της Fed: Να μη βιαστούμε να προχωρήσουμε σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων

17:07 5/9/2017 - Πηγή: BankWars

Η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Lael Brainard, σημείωσε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται αρκετά κάτω από τον στόχο, οπότε η Fed πρέπει να μη βιαστεί να προχωρήσει σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, μέχρι να είναι βέβαιη ότι οι τιμές

κινούνται υψηλότερα.

Στην ομιλία της στη Νέα Υόρκη η κα Brainard υπογράμμισε ότι: «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, μέχρι να είμαστε βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός είναι σε τροχιά να επιτύχει τον στόχο μας».

«Πιστεύω πως είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι στο ότι θα είμαστε άνετοι με μια παραμονή του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο για ένα διάστημα» τόνισε η ίδια.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κα Brainard ανέφερε πως οι πρόσφατες αδύναμες μετρήσεις για τον πληθωρισμό μπορεί να οφείλονται στον χαμηλό υποκείμενο πληθωρισμό. «Στην περίπτωση αυτή, θα ήταν συνετό να αυξήσουμε τα επιτόκια πιο σταδιακά» υπογράμμισε.

Ωστόσο, η ίδια επισήμανε πως αν ο χαμηλός πληθωρισμός αποδειχθεί προσωρινός, τότε η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων με βάση τις προβλέψεις της.

Η Fed θα έχει αρκετά περισσότερα στοιχεία στα χέρια της τους επόμενους μήνες, για να αποφασίσει προς τα πού κατευθύνεται ο πληθωρισμός, πρόσθεσε η κα Brainard, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει κάποια κίνηση ως τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα