Furin Siatista 2013: Ζωή στη Μακεδονία δίνουν οι επιχειρήσεις γούνας

Για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ενδυνάμωση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στην ανάπτυξη, που όλοι ευαγγελίζονται στην χώρα μας, μίλησε στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, εγκαινιάζοντας την τριήμερη εκδήλωση παρουσίαση γούνας της Σιάτιστας, με τίτλο «Furin Siatista 2013».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο κλάδος της γούνας μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος, για την ανεργία στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και έτσι «θα αρχίσουμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

Ο υπουργός αναφέρθηκε

σε στοιχεία του 2011 για την ελληνική γούνα, όπου ήταν τρίτη σε εισαγωγή συναλλάγματος, μετά τον τουρισμό και τη ναυτιλία, πρώτη σε εξαγωγές στη Ρωσία και στις γειτονικές χώρες και τέταρτη στην Κίνα. Τόνισε δε ότι πριν από δυο χρόνια η γουνοποιία κάλυπτε άμεσα ή έμμεσα περίπου το 8% της συνολικής απασχόλησης στη Δυτική Μακεδονία, προσφέροντας δουλειά σε περίπου 8.000 κατοίκους, σε σύνολο περίπου 94.000 απασχολούμενων.

Στην τριήμερη εκδήλωση παρουσίαση γούνας της Σιάτιστας, με τίτλο «Furin Siatista 2013», που ολοκληρώνεται την Κυριακή και πραγματοποιείται φέτος ύστερα από 13 χρόνια παύσης, συμμετέχουν 38 εκθέτες καλύπτοντας 800 τ.μ εκθεσιακού χώρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα