Fuchtel: Θέλουμε σταθερότητα σε χώρες όπως η Ελλάδα

Κάλεσμα στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες γερμανικές, απηύθηνε στο συνέδριο « Capitan + Vision” o Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Hans-Joachim Fuchtel, τονίζοντας ότι και για τις δυο χώρες οι ΜμΕ αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Όπως είπε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα

αποκόμισε πολλά θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία τα οποία θα μεταφέρει την καγκελάριο Angela Merkel.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για κοινές επενδύσεις και όχι μόνο,  σε τομείς όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, η διαχείριση απορριμμάτων, τα αναπτυξιακά έργα υποδομής κ.α.

Ο Hans-Joachim Fuchtel είπε ότι, οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και να εκφράσουν έμπρακτα τον σεβασμό τους για το πώς οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την κρίση.

«Θέλουμε σταθερότητα για χώρες όπως η Ελλάδα, άλλωστε 2,5 εκατ. Γερμανοί παραθερίζουν κάθε χρόνο στην χώρα σας», τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων θα είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, η αποσαφήνιση του νέου φορολογικού πλαισίου και η σταθεροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής σε βάθος χρόνου. Κάλεσε τέλος ειδικά τους φορείς των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων  να εκμεταλλευτούν την τεχνογνωσία των γερμανικών φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα