Fitch: Αισιόδοξοι οι ευρωπαίοι επενδυτές – Βασικοί κίνδυνοι χρέος και tapering

Μεγαλύτερη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών απο νωρίτερα φέτος διαπιστώνει έρευνα της Fitch Ratings σε ευρωπαίους επενδυτές σταθερού εισοδήματος το δ’ τρίμηνο.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μόνο το 40% αυτών που συμμετείχαν θεωρούν ότι μια παρατεταμένη ύφεση αποτελεί υψηλό κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές πιστωτικές αγορές –έναντι του 71% τον Ιούλιο και του ιστορικού υψηλού του 86% τον Απρίλιο.

Τα προβλήματα χρέους της ευρωζώνης και ο περιορισμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής θεωρούνται ως οι βασικοί κίνδυνοι

από το 57% και το 56% των ερωτηθέντων αντίστοιχα. Ωστόσο, και τα δυο ποσοστά είναι χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανησυχούν για τις αναδυόμενες αγορές, με το 60% να αναμένουν επιδείνωση των θεμελιωδών πιστωτικών συνθηκών στα αναδυόμενα κράτη, ποσοστό οριακά χαμηλότερο έναντι του Ιουλίου.

Η έρευνα δ’ τριμήνου της Fitch διενεργήθηκε από την 1η Οκτωβρίου έως την 4η Νοεμβρίου και αντιπροσωπεύει τις απόψεις διαχειριστών assets σταθερού εισοδήματος εκτιμώμενου ύψους 7 τρισ. ευρώ.

Original article: Fitch: Αισιόδοξοι οι ευρωπαίοι επενδυτές – Βασικοί κίνδυνοι χρέος και tapering.

Keywords
Τυχαία Θέματα