Fairfax – Prem Watsa: Στη συνέλευση στο Τορόντο Ν.Καραμούζης, Φ.Καραβίας, Δ.Παπαδόπουλος, Γ.Χρυσικός

upd: Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Fairfax στο Τορόντο του Καναδά όπου προσκαλούνται οι επικεφαλής όλων των επενδύσεων του ομίλου, παρευρίσκονται ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ.κ. Ν. Kαραμούζης και Φ. Καραβίας, ο κ.Δ. Παπαδόπουλος εκπρόσωπος του Ομίλου Μυτιληναίος και ο κ. Γ. Χρυσικός από την Grivalia.

Σημειώνεται ότι μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της

Fairfax ανήλθε σε 16,88%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 369.028.211 δικαιώματα ψήφου επί των μετοχών της τράπεζας.

Πέραν της Eurobank, η Fairfax έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξαγοράσει την Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties), την Praktiker Hellas, πρόσφατα το 80% της Eurolife Ασφαλιστικής, ενώ κατέχει ποσοστά άνω του 5% στον όμιλο Μυτιληναίου.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στις 29 Ιανουαρίου 2016 ο επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa, καθώς και οι επικεφαλής δέκα κορυφαίων διεθνών funds, κατέφθασαν στην Αθήνα όπου είχαν επαφές με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο P. Watsa είχε δηλώσει την αισιοδοξία των επενδυτών για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαίωσε τη στήριξη στις προοπτικές της χώρας”.

Θα έρθει η στιγμή μας στην Ελλάδα, είπε πρόσφατα ο Prem Watsa αναφερόμενος στις ελληνικές επενδύσεις της Fairfax «Αν και δεν υπάρχουν βεβαιότητες στη ζωή, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες έχουν απορρίψει την ιδέα επιστροφής στη δραχμή και εφαρμόζουν το μνημόνιο», εκτιμά ο κ. Watsa

Keywords
Τυχαία Θέματα