Πρόσφυγες έκλεισαν την Εγνατία – Τσέχοι, Νορβηγοί, Γερμανοί, Άγγλοι “αλληλέγγυοι” πιάνονται στην Ειδομένη

Την Εγνατία Οδό έκλεισαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, και στα δύο ρεύματα, πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι στον καταυλισμό του Κατσικά.

Αποφασισμένοι να μείνουν όλοι την νύχτα στον κόμβο της Εγνατίας απέναντι από το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, δηλώνουν οι περίπου 200 πρόσφυγες οι οποίοι νωρίτερα προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Μεταξύ των προσφύγων είναι και οικογένειες με μικρά παιδιά που ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Στο οδόστρωμα έχουν στρώσει κουβέρτες, υπνόσακους και χαλιά, ενώ μετέφεραν και φαγητό.

Οι πρόσφυγες κινήθηκαν με τα πόδια από τον καταυλισμό μέχρι την Εγνατία Οδό, στο σημείο περίπου όπου παραμένουν από χθες το βράδυ σταθμευμένα τα έξι λεωφορεία με τους πρόσφυγες που μετέφεραν από το Κουτσόχερο Λάρισας.

Στο σημείο όπου γίνεται η καθιστική διαμαρτυρία, βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και της τροχαίας προκειμένου να αποφευχθούν περισσότερα προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο.

Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, οι πρόσφυγες έκλεισαν και τους παράδρομους.Ο εκνευρισμός των οδηγών έχει βρίσκεται στα ύψη, αφού κανείς δε μπορεί να τους πει για πόση ώρα θα διαρκέσει η κατάληψη των προσφύγων.

ΕΙΔΟΜΕΝΗ: ΟΙ …ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ

Η επιχείρηση… εκκαθάρισης των αλληλέγγυων που δεν συγκαταλέγονται στα μέλη των επίσημων ΜΚΟ στην Ειδομένη συνεχίζεται από τις ελληνικές αρχές. Το απόγευμα, δύο ακόμα συλλήψεις, ενός 24χρονου Τσέχου και συνομήλικης συμπατριώτισσάς του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης κι ένα μαχαίρι.

Νωρίτερα η ελληνική αστυνομία είχε προχωρήσει σε πέντε ακόμη συλλήψεις. Συγκεκριμένα, το πρωί συνελήφθη μια Γερμανίδα για κατοχή ενός σπρέι πιπεριού και λίγο αργότερα τρεις Νορβηγοί (δύο γυναίκες κι ένας άνδρας) καθώς και μία Αγγλίδα για κατοχή ασυρμάτου. Και οι τέσσερις επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, ενώ στον Γερμανό ο οποίος συνελήφθη χθες για κατοχή μαχαιριού, δόθηκε ρητή δικάσιμος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, τέσσερα λεωφορεία αναχώρησαν -μέχρι στιγμής- σήμερα από την Ειδομένη για το κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στην Πέτρα Ολύμπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα