FORBES: Αυτοί είναι οι μεγιστάνες του πλανήτη – Οι Έλληνες της λίστας

18:57 4/3/2013 - Πηγή: BankWars

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, φιγουράρει και το 2012 ο μεξικανός μεγιστάνας του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η περιουσία ανήλθε στα 73 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 10% σε σχέση με το 2011. Δεύτερος στη λίστα είναι ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, με περιουσία ύψους 67 δισ. δολάρια, ενώ τρίτος είναι ο Amancio Ortega, συνιδρυτής

της Inditex, με 57 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet με 53,5 δισ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά από το 2000, που δεν «πλασάρεται» στην πρώτη τριάδα. Πέμπτος στη λίστα είναι ο επικεφαλής της Oracle, Larry Ellison με περιουσία ύψους 43 δισ. δολαρίων.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 1.426 δισεκατομμυριούχους, με συνολική καθαρή αξία 5,4 τρισ. δολαρίων, έναντι 4,6 τρισ. δολ. το 2011.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και τρεις Έλληνες. Πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση και την οικογένειά του, που εμφανίζουν περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη με 2,7 δισ. δολάρια και το Φίλιππο Νιάρχο με 2,6 δισ. δολάρια.

Οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι εντοπίζονται στις ΗΠΑ, ακολουθεί η η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η Ευρώπη, η Αμερική και η Μέση Ανατολή & Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα