Eurogroup: Να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις – Αυτό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Tο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, θα ήταν μία συμφωνία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, όπως τονίζουν αναλυτές μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η άρση του αδειεξόδου θεωρρείται μάλλον απίθνανη. “Είναι περίπλοκο. Και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρές θέσεις, εμπλέκονται πολιτικά ζητήματα και το κυριότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις μέχρι τον Ιούλιο και νομίζω ότι το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι το να μην καταρρεύσουν οι συνομιλίες και να συμφωνήσουν

για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης” τόνισε μιλώντας στο CNBC ο Gabriel Stein, αναλυτής της 4CAST-RGE.

“Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφωνία μεταξύ του ΔΝΤ, το οποίο ορθώς επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, και των Ευρωπαίων πιστωτών, οι οποίοι δεν επιθυμούν να επαναδιαπραγματευθούν το ζήτημα του χρέους” ανέφερε ο James Galbraith, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

“Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται το ΔΝΤ για να επιβάλει το οικονομικό πρόγραμμα στους Έλληνες. Εκτός από αυτό, το ΔΝΤ είναι εντελώς απρόθυμο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, δηλαδή ότι το πρόγραμμά του είναι μια καταστροφική αποτυχία. Αντιθέτως επιμένει ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει εφαρμοστεί με επαρκή ζήλο” συμπλήρωσε ο Galbraith.

Keywords
Τυχαία Θέματα