EUROBANK: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ

10:47 7/3/2014 - Πηγή: BankWars

Τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό που θα καλύπτει πλήρως τις βασικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας πρόκειται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank.

Η Τράπεζα αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως, χθες, ενημερώθηκε από την Τράπεζα

της Ελλάδος (ΤτΕ) σχετικά με τον υπολογισμό των κεφαλαιακών της αναγκών, όπως αυτές προέκυψαν από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων των ελληνικών τραπεζών για την περίοδο 2013-2016.

Η Eurobank σημειώνει πως το δ.σ. της έχει ήδη συγκληθεί για να αποφασίσει, σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για ποσό που θα καλύπτει πλήρως τις βασικές κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, οι οποίες στο βασικό σενάριο της ως άνω άσκησης ανέρχονται σε 2.945 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή μεταφράζεται ως πίεση στον βασικό μέτοχο της τράπεζας, που είναι το ΤΣΧ, να αποφασίσει τι θα κάνει με το θέμα της κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών. θα προχωρήσει, σε συνεργασία με την κυβέρνηση (που πρέπει να φέρει τον νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση) σε ΑΜΚ με χρήματα από ιδιώτες που ήδη έχουν βρεθεί ή θα καλυφθούν οι ανάγκες από το Ταμείο;

Original article: EUROBANK: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα