Ο πρύτανης Πελεγρίνης δεν θέλει να διαγραφούν οι «αιώνιοι φοιτητές»

10:00 7/3/2014 - Πηγή: BankWars

Aντίθετος με τη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, εμφανίζεται ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

«Αναφορικά προς το φερόμενο ως δήλωσή σας δημοσίευμα στον Τύπο περί επερχόμενης διαγραφής 180.000 φοιτητών τον προσεχή Ιούνιο, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ εκφράζει τη σοβαρότατη

ανησυχία της για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, καθόσον δεν προκύπτει από πουθενά από τον Ν. 4009/2011 και τον Ν. 4076/2012» αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, η οποία συντάχθηκε έπειτα από συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις θα πρέπει να προηγηθούν τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρξει η σχετική πρόνοια που θα πρέπει να περιληφθεί στους υπό σύνταξη Οργανισμούς των Ιδρυμάτων και ακολούθως στους Εσωτερικούς Κανονισμούς τους» σημειώνει ο κ. Πελεγρίνης στην επιστολή του και καταλήγει: «Η Σύγκλητος κρίνει, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, ότι η διαδικασία της αντιμετώπισης των ανενεργών φοιτητών θα πρέπει να γίνει ύστερα από σχετική εισήγησή τους, έτσι ώστε να τηρηθεί η ακαδημαϊκή τάξη και ηρεμία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Original article: Ο πρύτανης Πελεγρίνης δεν θέλει να διαγραφούν οι «αιώνιοι φοιτητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα