Eurobank: Στα σκαριά μονάδα χρηματοδότησης start ups – Χ. Μεγάλου: Η Ελλάδα βγαίνει απ’την κρίση

13:58 4/6/2014 - Πηγή: BankWars

Tην ανάγκη δημιουργίας οργανωμένου μηχανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας και ειδικά νεανικής επιχειρηματικότητας, τόνισαν ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Θέόδωρος Φέσσας και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του 3ου διαγωνισμού εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας που συνδιοργανώνουν οι δύο φορείς.

Ο επικεφαλής του corporate finance της Eurobank

Κ. Βουσβούνης ανακοίνωσε επίσης ότι η τράπεζα σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης μονάδας για τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων.

Πρόκειται για την τρίτη χρονιά που διοργανώνεται ο διαγωνισμός από τον ΣΕΒ και τη Eurobank, ο οποίος απευθύνεται είτε σε ερευνητικά τμήματα πανεπιστημίων, είτε σε μεμονωμένους ερευνητές, είτε σε επιχειρήσεις που έχουν ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η αξιολόγηση γίνεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο που στηρίζει το εγχείρημα των δύο οργανισμών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥ, ΦΕΣΣΑ, ΒΟΥΣΒΟΥΝΗ

Απόφαση της τράπεζας είναι να συμβάλει στο να χτιστούν γέφυρες μεταξύ των εργαστηρίων, των ιδεών και της αγοράς, τόνισε ο Χ. Μεγάλου για να προσθέσει ότι «η στήριξη της καινοτομίας δεν αποτελεί καινοτομία για την Eurobank αλλά παράδοση. Ο διαγωνισμός «η Ελλάδα καινοτομεί» τρέχει από το 2010 με συνεργασία της Eurobank και του ΣΕΒ.

Στη φάση εξόδου από την κρίση, πρόσθεσε ο Χρ. Μεγάλου, αισθάνομαι εξαιρετική ικανοποίηση για πολλούς λόγους: πρώτον, η ανταπόκριση που έχει ο διαγωνισμός ο οποίος πλέον αποτελεί θεσμό, δεύτερον το γεγονός ότι η τράπεζα βρίσκεται υπεύθυνα δίπλα στους νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούν την προοπτική της χώρας, τρίτον, ότι και άλλες τράπεζες ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, και τέταρτον ότι οι συμμετέχοντες στους προηγούμενους διαγωνισμούς έχουν ήδη διανύσει μεγάλο μέρος της διαδρομής, από το εργαστήριο ή τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την αγορά και το τελικό προϊόν.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Βουσβούνης, γενικός διευθυντής τραπεζικής επιχειρήσεων και επενδυτικής τραπεζικής του ομίλου, ανέφερε ότι η Eurobank προχωρά στη δημιουργία μίας εξειδικευμένης μονάδας για τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων. Τόνισε, μάλιστα, ότι η μονάδα θα είναι εξειδικευμένη, καθώς όπως πρόσθεσε η χρηματοδότηση των εν λόγω επιχειρηματικών σχεδίων είναι πολύπλοκη και ξεφεύγει από το μέσο τραπεζικό στέλεχος σε επίπεδο διαχείρισης. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η στελέχωση της συγκεκριμένης μονάδας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την πεποίθηση του ΣΕΒ για την ανάγκη υποστήριξης της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα από τους νέους, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος ως εργοδοτικός οργανισμός επιθυμεί τη δημιουργία νέων οργανωμένων και με εξαγωγικό προσανατολισμό επχιειρήσεων. Ο διαγωνισμός καινοτομίας έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει επιτύχει αφού έχουν προχωρήσει επιχειρηματικά σχέδια. Μετέχουμε σε κάθε διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει ώστε να βγουν ταχύτερα στην αγορά με συντονισμένο τρόπο νέα προϊόντα και ιδέες, κατέληξε.

Original article: Eurobank: Στα σκαριά μονάδα χρηματοδότησης start ups – Χ. Μεγάλου: Η Ελλάδα βγαίνει απ’την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα