Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ στηρίζουν Σαμαρά στα…λόγια – Στην πράξη όμως; Θα φανεί στις 9 Δεκεμβρίου…

Βερολίνο και Βρυξέλλες στέλνουν μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Οι δηλώσεις στήριξης έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία, με τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται για το ταξίδι του στο Βερολίνο την Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ, ευελπιστώντας στην εξεύρεση

λύσης, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου.

«Η Ευρωζώνη δεν πρέπει να υποτιμά της προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα» ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η Ελλάδα έχει εκτελέσει ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποστεί επίπονες θυσίες, με το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς» παραδέχθηκε ο Ολλανδός πολιτικός.Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι φερέγγυα και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντί της.«Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Ανγκελα Μέρκελ από τον έλληνα Πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα», ξεκαθάρισε πάντως ο εκπρόσωπος της γερμανίδας Καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στο Βερολίνο ο Αντώνης Σαμαράς και η Άγκελα Μέρκελ.

Original article: Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ στηρίζουν Σαμαρά στα…λόγια – Στην πράξη όμως; Θα φανεί στις 9 Δεκεμβρίου….

Keywords
Τυχαία Θέματα