ETEπ: Χρηματοδοτική γραμμή 1 δισ. ευρώ για ΜμΕ – Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές με τις τράπεζες

Το άνοιγμα χρηματοδοτικής γραμμής συνολικού ποσού ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ στις ελληνικες τράπεζες για την χρηματοδοτηση μικρών και μεσαίων επιχειρησεων απο τους τομείς του τουρισμού, του αγροτικού τομέα, των υπηρεσιών ανακοίνωσε σημερα η Ευρωπαϊκή Τραπεζα Επενδυσεων (ΕΤΕπ) σε ειδική εκδηλωση.

Στο πλαισιο αυτο υπογράφηκαν μεταξύ της ΕΤΕΠ και των τεσσάρων

συστημικών τραπεζών οι πρώτες συμφωνίες ύψους 400 εκατ. Ευρω (100 εκατ ευρω με την κάθε μία τράπεζα).

Εκ μέρους της Alpha Bank, ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μαντζούνης, επεσήμανε ότι «αυτή η συναλλαγή, εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, δημιουργεί νέες προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών πελατών μας, παρέχοντας παράλληλα ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας». «Έχουμε την πεποίθηση ότι η πολυετής και ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία μας με την ΕΤΕπ θα συμβάλει στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και θα προωθήσει καινοτόμες πρωτοβουλίες και επενδύσεις» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανέφερε πως η συνεργασία των δύο πλευρών είναι μακροχρόνια και μέσω αυτής, η Eurobank έχει διοχετεύσει κεφάλαια, ύψους 840 εκατ. ευρώ, σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις. «Επιθυμούμε να συμβάλουμε στην επιτυχία της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ, η οποία βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της διαρροής ανθρώπινου κεφαλαίου, μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους που αναζητούν εργασία» τόνισε, παράλληλα.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, υποστήριξε ότι «σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική ανάκαμψη έχει κρίσιμη σημασία για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και τη μείωση της ανεργίας, είναι καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης». «Η συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών σε αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύει τον κοινό μας στόχο, που είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας και η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά» ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος, ο Γιώργιος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, χαιρέτισε τη νέα πιστωτική γραμμή και εκτίμησε ότι «η στήριξη της διατηρήσιμης ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία αποτελεί βασικό καθήκον μας». «Είμαστε πεπεισμένοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας και το μέλλον των ελληνικών ΜμΕ και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα