Deutsche Bank: Η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης – Διαψεύδει το Βερολίνο

(upd) Σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank, στην περίπτωση που η τράπεζα δεν μπορέσει να αντλήσει από μόνη της τα απαραίτητα κεφάλαια για το πρόστιμο από τις ΗΠΑ, ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα μεδημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Το σχέδιο διάσωσης προβλέπει πως η Deutsche Bank

θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία σε άλλες τράπεζες σε τιμές που θα άμβλυναν τις πιέσεις στην τράπεζα και δεν θα προσέθεταν επιπλέον βάρος, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει πως η γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει μερίδιο 25% της Deutsche Bank, στο χειρότερο σενάριο.

Η κυβέρνηση, σημειώνει η Die Zeit, εξακολουθεί να ελπίζει πως η Deutsche Bank δεν θα χρειαστεί στήριξη, ενώ μέχρι τώρα συζητούνται μόνο σενάρια διάσωσης.

Εκπρόσωπος της τράπεζας πάντως διέψευσε το δημοσίευμα.

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Η γερμανική κυβέρνηση «δεν ετοιμάζει κάποιο σχέδιο διάσωσης» για την Deutsche Bank, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

«Η κυβέρνηση δεν ετοιμάζει κάποιο σχέδιο διάσωσης. Τέτοιου είδους εικασίες δεν έχουν βάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Διαψεύδει η BaFin

Η αρμόδια εποπτική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Γερμανία Bafin δεν επεξεργάζεται κάποιο έκτακτο σχέδιο για την Deutsche Bank, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Bafin αρνήθηκε να κάνει επίσημα κάποιο σχόλιο.

Deutsche Bank: Πούλησε τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Abbey Life, έναντι 935 εκατ. στερλινών

Keywords
Τυχαία Θέματα