Champions League: Η Παρί έκλεισε το σπίτι της Τσέλσι – Η Μπάγερν έριξε 7άρα στη Σαχτάρ

Απίστευτη ανατροπή από την Παρί Σεν Ζερμέν που σε έναν αγώνα «διαφήμιση», κατάφερε να αποκλείσει την Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο, οδηγώντας το ματς στην παράταση (1-1) και μάλιστα με 10 παίκτες, αφού από το 32′ είχε αποβληθεί ο Ιμπραΐμοβιτς με απευθείας κόκκινη. Και ενώ οι «μπλε» του Μουρίνιο προηγήθηκαν 2-1 στο 96′, οι Παριζιάνοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 114′ ο Τιάγκο Σίλβα ισοφάρισε σε 2-2.Ο Ολλανδός διαιτητής, Μπγιορν Κάιπερς, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του δεύτερου αγώνα, καθώς με τις αποφάσεις του προκάλεσε
(δικαιολογημένα) τον εκνευρισμό των παικτών και των δύο ομάδων. Εξήντλησε την αυστηρότητά του στην φάση του 31ου λεπτού κι έστειλε στ’ αποδυτήρια το Σουηδό στράικερ για το φάουλ που έκανε στον Όσκαρ, ενώ στο 43΄ δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι υπέρ της Τσέλσι σε ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα από τον Καβάνι.

Η Παρί, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο μέρος ήταν σαφώς πιο απειλητική από τους «μπλε» και με την εικόνα της, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, πήρε δίκαια το εισιτήριο για τους «8», «πετώντας» εκτός το φαβορί μετά την πρώτη αναμέτρηση στο Παρίσι.

Το συγκρότημα του Λοράν Μπλαν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, στο 57΄, με τον Καβάνι να περνάει και τον Κουρτουά, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια βρήκε το δοκάρι. Στο 70΄ ο Κουρτουά απόκρουσε δύσκολα το γύρισμα του Παστόρε και στην εξέλιξη της φάσης το νέο σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ.

Η Τσέλσι απείλησε στο 80΄ με τον Ραμίρες και στο 81΄ άνοιξε το σκορ με το βολέ του Κέιχιλ από το ύψος του πέναλτι. Οι Παριζιάνοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με την κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 86΄ έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί, όπου από το τραγικό λάθος του Τιάγκο Σίλβα (χέρι στην περιοχή) στο 96΄, η Τσέλσι πήρε ξανά προβάδισμα με το πέναλτι του Αζάρ (2-1). Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 114΄, όταν με «ζυγισμένη» κεφαλιά νίκησε τον Κουρτουά και ισοφάρισε (2-2).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Όσκαρ, Ραμίρες, Ντιέγκο Κόστα – Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Νταβίντ Λουίζ, Βεράτι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 31΄ Ιμπραΐμοβιτς

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοζέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Ραμίρες (91΄ Ντρογκμπά), Όσκαρ (46΄ Γουίλιαν), Αζάρ, Μάτιτς (84΄ Ζουμά), Ντιέγκο Κόστα.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίζ, Μότα, Ματουϊντί (83΄ Ραμπιότ), Βεράτι (83΄ Λαβέτσι), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς, Παστόρε (117΄ Φαν ντερ Βιλ).

Στους… εφτά ουρανούς η Μπάγερν

Έναν εύκολο βραδινό… περίπατο είχε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία συνέτριψε με 7-0 τη Σαχτάρ και προκρίθηκε εύκολα στους «8» του Champions League, μετά το 0-0 της Ουκρανίας.

Οι φιλοξενούμενοι που έμειναν με 10 παίκτες από το 3ο λεπτό όταν αποβλήθηκε ο Κούτσερ, δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο παιχνίδι.

Δύο γκολ πέτυχε ο Μίλερ και από ένα οι Μπόατενγκ, Ριμπερί, Μπαντστούμπερ, Λεβαντόφσκι και Γκέτσε.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπανστούμπερ (67΄ Ντάντε), Ριμπερί (59΄ Μπερνάτ), Γκέτσε, Σβαϊνστάιγκερ, Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν (19΄ Ρόντε), Μίλερ

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Κούτσερ, Σέβτσουκ, Σρνα, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φρεντ, Ντάγκλας Κόστα (79΄ Γουέλινγκτον Νεμ), Άλεξ Τεξέιρα (70΄ Ινσίνιο), Λουίζ Αντριάνο, Τάισον (9΄ Κριβτσόφ)

Στους αγώνες ρεβάνς για τη φάση των «16» σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Σάλκε (Γερμανία) 3-4 (2-0)

Πόρτο (Πορτογαλία) – Βασιλεία (Ελβετία) 4-0 (1-1)

Τσέλσι (Αγγλία)- Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 2-2 (παρ.) (1-1)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 7-0 (0-0)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Λεβερκούζεν (Γερμανία) 17/3 (0-1)

Άρσεναλ (Αγγλία) – Μονακό (Γαλλία) 17/3 (1-3)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Μάντσεστερ Σίτι 18/3 (2-1)

Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Γιουβέντους (Ιταλία) 18/3 (1-2)

Keywords
Τυχαία Θέματα