Businessweek: Ο Ομπάμα στηρίζει Ελλάδα

10:43 8/8/2013 - Πηγή: BankWars

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να στηρίξει την Ελλάδα κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές αναφορικά με μια πρόσθετη ανακούφιση του χρέους, αναφέρει

το Businessweek.

Η σημερινή συνάντηση ακολουθεί την δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ στην οποία εκτιμάται ότι η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

“Ομπάμα και Σαμαράς δεν αναμένεται να εμβαθύνουν σε τεχνικά θέματα αλλά θα προωθήσουν το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα”, εκτιμά αναλυτής του Peterson Institute for International Economics.

Ο ίδιος προσθέτει ότι ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής της ευρωζώνης έχει «παγώσει» λόγω των γερμανικών εκλογών.

«Το ΔΝΤ ήταν πολύ προσεκτικό στις διατυπώσεις του. Η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα συνεχίσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και αν προκύψει κενό, όπως αναμένεται, τότε οι Ευρωπαίοι θα καλύψουν την τρύπα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Businessweek το κυπριακό αλλά και θέματα εμπορίου και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας θα βρεθούν επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα