Bloomberg: Στα 1,2 δισ. δολ. η IPO της Play του Ομίλου Γερμανός

Να πουλήσει μετοχές στη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία της Πολωνίας σε τιμή κοντά στο χαμηλότερο σημείο του αρχικού προσφερόμενου εύρους τιμών, σχεδιάζει η Play, μεταδίδει το Βloomberg.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας έχει κλείσει τα βιβλία προσφορών σε ένα εύρος 36 με 38 ζλότι τη μετοχή,

έναντι αρχικού guidance στα 34 με 44 ζλότι.

Αυτό αποτιμά την IPO στα 1,2 δισ. δολάρια (4,6 δισ. ζλότι), με το book-building για τις περίπου 121,6 εκατ. μετοχές που προσφέρει η ελληνική Olympia Development και η ισλανδική Novator Partners να τελειώνει την Πέμπτη.

Η αρχική δημόσια προσφορά, η οποία αρχικά στόχευε σε έσοδα 5,21 δισ. ζλότι, έρχεται σε μια στιγμή όπου μια σειρά από IPO’s στην κεντρική Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια.

Ο πολωνικός δείκτης WIG20 κινείται 3,6% χαμηλότερα από το υψηλό που έπιασε το Μάιο, περιορίζοντας τα κέρδη από την αρχή της χρονιάς στο 20%.

Αν το deal της Play προχωρήσει ομαλά, η αξία των IPO που διενεργήθηκαν φέτος στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας θα αντιστοιχεί σε 7,7 δισ. ζλότι, ποσό που είναι το υψηλότερο την τελευταία εξαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα