Bloomberg: Η Attica Bank δείχνει τον δρόμο στις ελληνικές τράπεζες

H Attica Bank δείχνει τον δρόμο στις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμaα, την ώρα που οι τέσσερις συστημικές ράπεζες της χώρας προσπαθούν να συρρικνώσουν τη μη εξυπηρετούμενη έκθεσή τους.

Η μη συστημική Attica Bank έχει γίνει η

πρώτο τράπεζα που στράφηκε στην τιτλοποίηση ως έναν τρόπο για να συρρικνώσει τα επισφαλή δάνεια και να κλείσει ένα κεφαλαιακό έλλειμμα.

Η τράπεζα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Aldridge EDC SPeciality Finance –μια επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται στα distressed assets η οποία δημιουργήθηκε από τον Erik Fallstrom, συνιδρυτή της συμβουλευτικής εταιρείας για επισφαλή δάνεια, Hoist Finance, και ο πρώην γενικός διευθυντής της Lone Star, Andreas Tuczka.

Η Attica τιτλοποιεί 1,3 δισ. ευρώ επισφαλών δανείων με βάση ένα σχέδιο που θα περικόψει στο ήμισυ την μη εξυπηρετούμενη έκθεσή της. αν και δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη, η συναλλαγή –που εγκρίθηκε από την ΤτΕ- είναι η πρώτη στη χώρα και ίσως να αποτελέσει προάγγελο παρόμοιων συμφωνιών από μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες.

“Με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας, η Attica Bank θα επιστρέψει στον χάρτη”, δήλωσε σε συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης.

“Η συμφωνία της Attica Bank μπορεί να λύσει το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα χωρίς αίμα”, δήλωσε ο Δημήτρης Σκαλέος, συνεργάτης της Sigma Catalyst, μιας οικονομικής συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα.

“Αναβάλλουν το πρόβλημα, αλλά καλύπτουν τουλάχιστον το κεφαλαιακό χάσμα”, πρόσθεσε. Οι αγορές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, στέλνοντας τη μετοχή της τράπεζας υψηλότερα στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα