AUTO-MOTO: δοκιμάζουμε τη νέα Skoda Octavia 1.4 TSI!

Η Octavia είναι αυτό που λέμε «δίνει περισσότερα από ότι ζητάει». Αυτό ίσχυε για κάθε γενιά της και επαυξάνεται στο νέο μοντέλο που είναι πιο large σε όλα του. Τι εννοούμε; Πριν από μερικά χρόνια η Octavia και το Fabia ήταν οι βασικοί παίχτες της Skoda. Αργότερα προστέθηκε το Yeti για να φτάσουμε στο Citigo και το Rapid

μιας και αναμένεται και η Spaceback έκδοση.

Οπότε αναπόφευκτα η Octavia έπρεπε να μεγαλώσει σε διαστάσεις αλλά και σε χαρακτήρα αποκτώντας ένα πιο… superb ύφος. Έτσι, βασισμένη στη πασπαρτού πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, το αμάξωμα της νέας Octavia φτάνει πλέον τα 4569 mm (περίπου +90 mm) χάρη στην γενναιόδωρη προσθήκη 108 mm στο μεταξόνιο που έχει ως αποτέλεσμα αισθητά περισσότερη απόσταση για τα γόνατα των πίσω επιβατών που κάθονται σαν «πασάδες». Θεαματική είναι η αύξηση και του χώρου αποσκευών που φτάνει τα 590 lt (568 με κανονική ρεζέρβα).

Από αισθητικής πλευράς, η νέα Octavia χαρακτηρίζεται από απλές και απέριττες γραμμές που συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο δίχως σχεδιαστικές ακρότητες. Ακόμη και αν είναι αρκετά φαρδύτερο και ψηλότερο, οι καλαίσθητες γωνίες κρύβουν τον όγκο ενός οικογενειακού αυτοκινήτου που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει αδιάφορο στο μάτι. Στο εσωτερικό, το ταμπλό συνάδει με αυτή την απέριττη λογική όπως ισχύει για κάθε Skoda.

Περισσότερα στο www.caroto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα