Άντε γειά Φιλίπ – Εκτός Βουλής ο Ρέσλερ – Παραιτείται και απ’την ηγεσία των Φιλελευθέρων

[UPD] Εντός της ημέρας αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κεντρώου, φιλελεύθερου κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών» της Γερμανίας ο επικεφαλής του και αντικαγκελάριος της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel.

Το κόμμα του δεν κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο στις εκλογές της Κυριακής καταγράφοντας τεράστια πτώση των ποσοστών του, κατά 10 μονάδες, σε σχέση με τις εκλογές

του 2009.

Ο κ. Ρέσλερ είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από την ηγεσία του σύμμαχου της Κεντροδεξιάς της κ. Μέρκελ κόμματος από το βράδυ της Κυριακής, όταν είχε δηλώσει ότι θα αναλάβει την ευθύνη για το καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός πως το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) του Φ.Ρέσλερ μένει εκτός Βουλής.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Ο πάντοτε ειρωνικός για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φ.Ρέσλερ, είναι πολύ πιθανό, με βάση τα exit polls να μείνει εκτός Βουλής. Το κόμμα του, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνει από 4,5%- 4.7%. Αν οι κάλπες επιβεβαιώσουν τα exit polls, αυτομάτως τερματίζεται η κυβερνητική τους συνεργασία με τους Συντηρητικούς της κ. Μέρκελ και η πιθανότητα ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού» Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς εμφανίζεται ως η πιθανότερη μετεκλογική πολιτική εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα