ATTICA BANK: Οι Ρώσοι φεύγουν – Ποιός έρχεται;

Οι Ρώσοι της Baikal Wealth Management αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την Attica Bank. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε στις 8 Οκτωβρίου 2014 να αποσύρει το ενδιαφέρον του, υπαινισσόμενο ότι υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα συμφέροντα που δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή του fund μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

H εξέλιξη αυτή οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα

στην αποτυχία, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, εξεύρεσης αξιόπιστου στρατηγικού επενδυτή για την Attica, άρα και στη διάψευση των ελπίδων για είσοδο φρέσκου χρήματος στην τράπεζα.

Πιθανή εξέλιξη λοιπόν για τη γενική συνέλευση της 13ης Οκτωβρίου, είναι να παραταθεί για 6 μήνες η περίοδος αναζήτησης κεφαλαίων από στρατηγικό επενδυτή ή η κάλυψη μέρους της αύξησης κεφαλαίου των 434 εκατομμυρίων από το ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να παραμείνει το ταμείο των Μηχανικών με το 51% των μετοχών.

Δεδομένου όμως του γενικότερου κλίματος, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν (εκτός και αν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής) τα σενάρια που θέλουν να γίνεται …γάμος το επίμονο φλερτ της Εθνικής να ενσωματώσει την ATTICA με μία σχέση ανταλλαγής μετοχών που θα προσδιοριστεί, γεγονός που αφενός ενισχ.υει την Εθνική και αφετέρου “διασφαλίζει”τα χρήματα που έχει επενδύσει το ΤΣΜΕΔΕ.

Ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος στο ποιά απόφαση θα ληφθεί θα είναι καθοριστικός.

Βέβαια, όπως επισημαίναμε και στις 6 Οκτωβρίου, υπάρχει και πολιτική παράμετρος στην υπόθεση: Κάποιοι στο Τεχνικό Επιμελητήριο θέλουν να μην προχωρήσει τίποτα στις 13 Οκτωβρίου, να αποφασιστεί παράταση 6 μηνών στην αύξηση κεφαλαίου, ώστε αν έχουμε κυβερνητική αλλαγή, να υλοποιηθεί το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι η ATTICA BANK, το Ταμείο Παρακαταθηκών και συνεταιριστικές τράπεζες θα αποτελέσουν τη ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα