Ευ. Βενιζέλος: Θέτει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου – Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε με Σαμαρά στο Μαξίμου [VIDEO]

[upd] Χρειάζεται μια εθνική διαπραγμάτευση και εθνική συναίνεση, τόνισε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε δηλώσεις του, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

«Είναι κάτι που το προβλέπει η προγραμματική συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο

κ. Βενιζέλος αφού επισήμανε ότι όλοι αδημονούν για αλλαγή του κλίματος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση.

«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουν επιλέξει το ρόλο της δημαγωγίας που είναι κατώτερη των περιστάσεων και υποτιμά τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

«Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες και δεν θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα, θα πείσουμε τους εταίρους μας γιατί έχουμε καταφέρει οφθαλμοφανή επιτεύγματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα που ανοίγει η τρόικα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε:« Μας ενημέρωσε ο Γκ. Χαρδούβελης για συζητήσεις στο Μιλάνο στο άτυπο Εκοφίν.

Συζητήσαμε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στο επίκεντρο ήταν ο συντονισμός εθνικής προσπάθειας για οριστική και ασφαλή έξοδο από κρίση».

Στον απόηχο των εξαγγελιών Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Υπάρχει κούραση στον κόσμο. Όλοι αδημονούν για άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχει Εθνικός διχασμός γιατί η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον εύκολο ρόλο δημαγωγίας, παροχολογίας.

Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων χειρισμών . Σωστό είναι να έχουμε εθνική ενότητα και εθνική συστράτευση. Στα τελειώματα είναι τα δύσκολα: Εθνική διαπραγμάτευση και εθνικό καθήκον αλήθειας.

Όταν η κυβέρνηση λέει τις δύσκολες αλήθειες και η αντιπολίτευση λέει εύκολα ψέματα, η εικόνα είναι άνιση και ψευδή. Μπορούμε έτσι να αποπροσανατολίσουμε ως έθνος.

Για την κατάσταση στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ανέφερε:

«Οι ΚΟ έχουν υποχρέωση δημοκρατική να επικοινωνούν με τον λαό και αυτό κάνουν.

Εμείς είναι εύκολο να υιοθετήσουμε όλα τα αιτήματα αλλά το θέμα είναι τι είναι εφικτό και τι μπορεί να οδηγήσει σε κατεδάφιση του οικοδομήματος που έχουμε κτίσει.

Με αφορμή την επικείμενη έλευση της τρόικας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε: «Η χώρα μας έχει ανάγκη από σύγχρονο κράτος.

Όλοι οι πολίτες θέλουν αλλαγές, χρειαζόμαστε νέο παραγωγικό μοντέλο. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν οι πάντες.

Δεν θα χαθούμε στις λεπτομέρειες ούτε θα ανοίξουμε λανθασμένα μέτωπα που δεν πείθουν την κοινωνία.

Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πείσουμε γιατί έχουμε οφθαλμοφανή επιτεύγματα δημοσιονομικά και σημαντικά διαρθρωτικά».


Real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ by realmedialive

A. Σαμαράς – Ευ. Βενιζέλος: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου – Προβληματίζουν οι αντιδράσεις στον ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Οι δύο αρχηγοί είναι προβληματισμένοι από το κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και σε αυτήν του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Βήμα, Αν. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να προχωρήσουν σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης -καθώς το προσεχές διαστημα θα πρέπει να ψηφιστούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια και ρυθμίσεις-, ενώ αναμένεται να συμφωνήσουν για την ανάγκη στήριξης του υπουργού Οικονομικών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 13.45 και αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα