Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Ζητάμε παρέμβαση για το παρεμπόριο στις παραλίες

Παρέμβαση για το παρεμπόριο στις παραλίες ζήτησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Α. Λιάσκο, με αφορμή πολλά παράπονα που δέχθηκε από ξενοδόχους κυρίως της περιφέρειας.

Με επιστολή του στον κ. Λιάσκο ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης υπογραμμίζει

Ένα σημαντικό και ιδιαίτερα ενοχλητικό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πελάτες – επισκέπτες ξενοδοχείων σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως καταγράφεται και αναφέρεται

στα παράπονα πολλών τουριστών και επισκεπτών στα ξενοδοχεία, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις παραλίες όλης της χώρας, ανεξάρτητα εάν η παραλία είναι απομακρυσμένη ή μη, με οργανωμένες υποδομές ή ελεύθερη κάθε δύο λεπτά κάποιος πωλητής, αλλοδαπός κυρίως, τους προσεγγίζει, προτείνοντάς τους να αγοράσουν εμπορεύματα ή υπηρεσίες που αυτός διακινεί ή προσφέρει. Και οι δύο αυτές δραστηριότητες, πέρα από το φορολογικά παράνομο της διακίνηση αυτών των προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελούν μια οργανωμένη μάστιγα που βλάπτει την ευχάριστη και απρόσκοπτη παραμονή των επισκεπτών στις παραλίες και την απόλαυση των διακοπών τους. Το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται σε σημαντική δυσφήμιση της τουριστικής εικόνας της χώρας μας.

Από την πλευρά του ο κ. Λιάσκος έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Α. Ανδρεουλάκο για το θέμα αυτό, προτείνοντας

Να δοθεί εντολή στους Αστυνομικούς Διευθυντές της περιφέρειας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο που παράλληλα με την δυσφήμιση του τουρισμού μας προκαλεί και φορολογική αιμορραγία από την παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

πηγή: fimotro

Keywords
Τυχαία Θέματα