Ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής-Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Με στόχο την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ φθάνει σήμερα στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Χθες ο κ. Σαμαράς παραβρέθηκε στην σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στο Βουκουρέστι. Αν και το πιθανότερο είναι ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα μετατεθούν για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην ανάγκη να γίνει η εκταμίευση της δόσης νωρίτερα εφόσον μάλιστα υπάρχει και η βασική συμφωνία της τρόικας για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρωθυπουργός προβάλει ότι η Ελλάδα είναι σε παρατεταμένη ύφεση έχει κάνει σημαντικές προόδους αλλά δεν έχει πια περιθώρια και υπογραμμίζει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Βεβαίως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στην συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης με ένα νέο κούρεμα του χρέους της που θα αλλάξει και τα μέχρι στιγμής δεδομένα της χρηματοδότησης. Ο κ. Σαμαράς πάντως θα προτιμούσε να γίνει πρώτα η εκταμίευση των 31,5 δισ. για να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα