Βενιζέλος: Μίλησε σαν μέλος της Βουλής των Λόρδων ο Τσίπρας [βίντεο]

Ως «συνιστώσα της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ που δεν ανοίγει το συνταγματικό τόξο με καθαρό μέτωπο σε σχέση με τη ΧΑ» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κατά την δευτερολογία του.

Επίσης καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ότι δεν παίρνει καθαρή θέση στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας «είναι αμφίσημος λόγος σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και επαμφοτερίζουσα η ρητορική του». Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ασεβεί θεσμικά κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος με αλαζονική στάση «που είναι η αλαζονεία του νεόπλουτου που του έτυχε ένα εκλογικό λαχείο αλλά ξόδεψε τα λεφτά του πολύ γρήγορα».

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι συνιστώσες της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε: «Είμαστε κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» και διερωτήθηκε «και το δικό σας όνειρο πιο είναι ότι θα κυβερνήσετε με αυτοδυναμία; Εμείς είμαστε οι τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της πολιτικής και εθνικής ευθύνης».

«Δεν είπατε τίποτα εδώ σήμερα» είπε ο κ. Βενιζέλος ενώ σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα είπε πως ενώ στην αρχική του αγόρευση «μας χαιρέτησε από τα μπλόκα των αγροτών, στην δευτερολογία μίλησε σαν μέλος της Βουλής των Λόρδων».

«Παραδίδει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ενοχλείται γιατί υπήρξε αμφισβήτηση της ηθικής υπόστασης του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι υπαινίχθησαν για σχέσεις με επενδυτές και μυστικά συμφέροντα. Όταν εσείς χωρίς καμία αίσθηση των συνεπειών συκοφαντείτε, χυδαιολογείτε, οργανώνετε πολιτικές σκευωρίες, αμφισβητείτε την ηθική υπόσταση των πολιτικών αντιπάλων είναι καλά;» είπε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Διερωτήθηκε δε τι είναι αυτό που δίνει σε όποιον αυτοχαρακτηρίζεται ως αριστερός ή ριζοσπάστης το δήθεν ηθικό δικαίωμα να λέει ότι θέλει εναντίον όποιου θέλει αλλά δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του;

Πάντως ο κ. Βενιζέλος δήλωσε την απορία του για την έλλειψη αντίδρασης σε δημοσίευμα περιοδικού που αναδημοσιεύτηκε στα Νέα.

Κάλεσε δε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για το ποιες είναι οι ομόλογες σχέσεις του κόμματός του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προχωρήσει σε ανάλυση για τα συμβαίνοντα στην Ιταλία.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να απαντήσει με ειλικρίνεια «πως θέλει και πως ονειρεύεται να πορευτεί η χώρα τα επόμενα δύο – τρία χρόνια». «Θέλετε να σωθούμε; Θέλετε να παλέψουμε μαζί με διακεκριμένους ρόλους ή θέλετε το αδιέξοδο και την καταστροφή και επενδύετε πολιτικά σε αυτό που τραβάει ο ελληνικός λαός για να αντλήσετε κομματικά οφέλη;» ρώτησε.

Σε αντιδιαστολή μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος είπε πως «εμείς μιλάμε για εθνική στρατηγική, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να λάβουμε άλλα μέτρα, θέλουμε αναπτυξιακή στήριξη…» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την σταθερότητα όμως, ανέφερε πως πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους κάτι που απαιτεί κοινωνική συνευθύνη.

Δείτε τα βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα