Σαμαράς: Δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο εδώ κ. Τσίπρα αλλά Βουλή- Δεν μασάμε από απειλές [βίντεο]

Για υπονομευτική πολιτική των προσπαθειών που καταβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση και η χώρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή.

Διαβάστε τι είπε:

Αυτή η κυβέρνηση κράτησε την Ελλάδα

στο ευρώ όταν εσείς είχατε τη δραχμή και τον Ούγκο Τσάβες για σημαία σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζαλίσει με τις συνεχείς μεταμορφώσεις του. Είπατε ότι θα διαπραγματευτείτε τα πάντα από την αρχή. Πως νομίζετε όμως πως έγινε ότι έγινε; Πως πετύχαμε τη μείωση του χρέους το τελευταίο διάστημα; Εμείς κόψαμε 145 δισ. ευρώ χρέος χωρίς χρεοκοπία. Νομίζετε ότι το πετύχαμε αυτό χωρίς διαπραγμάτευση; Δεν υπάρχει επιτυχής διαπραγμάτευση χωρίς αξιόπιστο πρωθυπουργό, χωρίς κυβέρνηση και χωρίς τη δύναμη που δίνουν οι άλλοι δύο αρχηγοί.

Εμείς και εγώ προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου αλλά ποτέ δεν είχα πει ότι θα σκίσουμε το μνημόνιο. Είχαμε πει ότι θα σεβαστούμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση είπε ότι θα διαπραγματευτεί και διαπραγματεύτηκε, όπως είπε ότι θα δώσει επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και θα δοθεί.

Ελαχιστοποιήθηκε η εισροή λαθρομεταναστών, η αστυνομία πιάνει τους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες, τους επίορκους υπαλλήλους. Έως τώρα καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ. Εσείς υπονομεύετε το εθνικό μας νόμισμα που είναι το ευρώ. Ε, όχι και να μας μιλάτε εσείς για ασυνέπεια. Το ελληνικό δημόσιο έχει αδρανή περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να μετατραπούν σε κεφάλαιο. Εύχομαι οι επενδυτές να μην σας παίρνουν στα σοβαρά. Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Η Βουλή λειτουργεί και όποτε χρειάζεται παίρνετε τις απαντήσεις από τους υπουργούς. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά μια και μου κάνετε κριτική. Εσείς που έρχεστε στη Βουλή νομίζετε ότι την αναβαθμίζετε με την παρουσία σας; Δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο εδώ κύριε Τσίπρα αλλά Βουλή.

Λέτε ότι οι αγρότες θα χάσουν την περιουσία τους. Μην ανησυχείτε δεν θα συμβεί αυτό. Κινδυνολογείτε. Είπατε ότι θα φορολογηθούν τα παιδιά ως τεκμήριο, δώσαμε όμως επίδομα από το πρώτο παιδί. Πάψτε να πολιτεύεστε με κραυγές και πυροτεχνήματα. Εγώ προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Εσείς μέχρι τώρα χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες; Μήπως θέλετε ανοιχτές φυλακές;

είπε ο κ. Σαμαράς και επικαλέστηκε τις δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για κατσαπλιάδες και διεθνή λαμόγια επειδή το κόμμα του δεν θέλει καθόλου επενδύσεις. Σχολιάζοντας δε τις καταγγελίες περί ξεπουλήματος, σκανδάλων και διαπλοκής στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην χάνει τον καιρό του σε εκφοβιστικές πρακτικές διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μασάμε από απειλές».

Δείτε τα βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα