Τώρα – Μπαράζ πυρκαγιών στην Ηλεία

Μάχη με τέσσερις εστίες φωτιάς δίνουν οι πυροσβέστες αυτή την ώρα, κοντά στο Χάβαρι Ηλείας. Η μεγαλύτερη εστία βρίσκεται κοντά στο χωριό Γεράκι. Στο σημείο, σπεύδουν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί και στο χωριό Αγία Κυριακή.

Νεότερη ενημέρωση:

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά, αυτή τη στιγμή, είναι αυτή στο Γεράκι . Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και οι φλόγες κατευθύνονται προς την Κορυφή.

Στην περιοχή Μπρινιά, ανάμεσα στο Κουρτέσι – Κοτύχι και Μανωλάδα, άλλη μία πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όπως και αυτή στην Αγία Κυριακή. Η πυρκαγιά στα Καλυβάκια τέθηκε

υπό έλεγχο.

Με εντολή του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Νίκου Νικολακόπουλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου είναι σε γενική επιφυλακή.

Νεότερη ενημέρωση:

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12.25 το μεσημέρι στην Αγία Κυριακή και έχει φτάσει στο χωριό Σπαρτουλιά. Μέχρι τώρα, έχει κάψει 35 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα επιχειρούν επί τόπου. Ένα καναντέρ έκανε ρίψεις, ενώ τώρα σπεύδει μπουλντόζα να συνδράμει το έργο των πυροσβεστών.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στην περιοχή Μέλισσα Λεχαινών, η οποία καίει δάσος, συγκεκριμένα, πεύκα και πουρνάρια. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί, εκεί, 60 άνδρες με 20 οχήματα.

Στο Γεράκι, 40 πυροσβέστες με 11 οχήματα έχουν καταφέρει και έχουν θέσει την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο. Έως τώρα, η φωτιά έχει κάνει στάχτη 200 στρέμματα δάσους.

Στις 5 το απόγευμα, 9 άνδρες της πυροσβεστικής, με 4 οχήματα, κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στις 13.45 στα Καλυβάκια.

Πηγή: ilia press

Keywords
Τυχαία Θέματα