Τι γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ για την συνάντηση Μέρκελ- Σαμαρά

Πολλές και ποικιλόμορφες είναι οι αντιδράσεις του γερμανικού Τύπου, που ανάμεσα στα κεντρικά τους θέματα έχουν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Τα σχόλια των ΜΜΕ της Γερμανίας κυμαίνονται από πολύ θετικά έως αρνητικά και αφορούν στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην χώρα μας.

Η Die Welt αναφέρεται στα θερμά λόγια της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελλάδα

και την πρόοδο που έχει πετύχει το τελευταίο διάστημα, ενώ υπάρχει και εκτενής αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές και συντάξεις. Από το ρεπορτάζ της γερμανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας δεν λείπει και η αναφορά στην ανεργία που «μαστίζει» την Ελλάδα και τονίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι για τη μείωση του χρέους.

Στη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας και του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται και η Handelsblatt, η οποία τονίζει τη δήλωση Σαμαρά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, ενώ σημειώνει τα όσα είπαν οι δύο ηγέτες για πιθανή ελάφρυνση του χρέους την άνοιξη – σε περίπτωση που η χώρα μας έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Στη συνέχεια, αναφέρει και τη στήριξη που δήλωσε ότι θα παρέχει στον Σαμαρά στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο.

«Η Μέρκελ επαινεί την προσπάθεια της Ελλάδας κατά την επίσκεψη Σαμαρά» είναι ο τίτλος της αγγλόφωνης έκδοσης της Deutsche Welle, η οποία αναφέρει όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι Μέρκελ και Σαμαράς επικεντρώθηκαν στα θετικά, την ώρα που είναι έντονη η ευρωπαϊκή δυσαρέσκεια για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2014.

Στην άλλη μεριά βρίσκεται για ακόμα μια φορά το επικριτικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού Focus, που έχει τίτλο «Γιατί οι Έλληνες μετράνε πάντα διαφορετικά από τους δανειστές τους;». Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Σαμαρά στο Βερολίνο δεν είναι ευοίωνη, ενώ κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενη προσπάθεια της Ελλάδας να εξαπατήσει τους εταίρους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα