Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε Άγιο Όρος και Αρκαδία

Συνεχίζουν, έως αυτή την ώρα, το καταστροφικά τους έργο οι πυρκαγιές σε Αρκαδία και Άγιο Όρος, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών.

Η κατάσταση στο Άγιο Όρος έχει ξεφύγει, με την πυρκαγιά να έχει φτάσει κοντά στην Ουρανούπολη. Οι φλόγες έχουν μάλιστα προκαλέσει ζημιές σε οροφές κτιρίων περιμετρικά του μοναστηρίου.

Με εντολή του δημάρχου της περιοχής, εκκενώθηκαν οικισμοί και απομακρύνθηκαν προς την παραλία οι ευπαθείς ομάδες. Στην Ουρανούπολη αναμένεται σήμερα και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να επιβλέψει

τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες δε σταμάτησε λεπτό τη νύχτα. Οι ισχυροί άνεμοι όμως την αναζωπύρωσαν. 60 πυροσβέστες με 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ραδιοφώνου της ΝΕΤ, οι αρχές έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της πόλης, αφού η φωτιά την έχει περικυκλώσει και απειλεί σπίτια και καταστήματα. Έχει ήδη δημιουργηθεί αντιπυρική ζωνη, ενώ τα ΚΤΕΛ βρίσκονται με αναμμένες τις μηχανές σε συγκεκριμένο σημείο για να απομακρύνουν τον κόσμο, εφόσον χρειαστεί.

πηγή: newsit.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα