Στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος – Λαγός [βίντεο]

Στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής της Β” Πειραιώς Γιάννης Λαγός.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός

οδηγήθηκαν στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών, εκεί όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και ο έτερος βουλευτής της ΧΑ θα εγκλειστούν σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, ενώ θα προαυλίζονται μόνοι τους, για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών κρατούνταν και οι πρωταίτιοι της χούντας των συνταγματαρχών.

Οι Μιχαλολιάκος και Λαγός μετήχθησαν στον Κορυδαλλό με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Για την μεταφορά τους η οποία έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου ο Πατέλης – Στον Ελαιώνα Θηβών η ανθυπαστυνόμος

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και στον «πυρηνάρχη» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και θα κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, που είναι υψίστης ασφαλείας.

Μαζί με Μιχαλολιάκο, Πατέλη και Λαγό, όμως, οδηγήθηκε στη φυλακή και η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά. Η Πόπορη θα κρατείται στον Ελαιώνα Θηβών.

Η ανθυπαστυνόμος είχε στενή σχέση με τον Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες, προστατεύοντας τους Πυρήνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Την ίδια στιγμή ελέγχεται αν χρησιμοποίησε την ιδιότητά της δίνοντας ευαίσθητα δεδομένα αλλοδαπών, όπως διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία δέχονταν στη συνέχεια επισκέψεις από τους μπράβους της Νίκαιας και του Πειραιά.

Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να «καλύψουν» το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η ανθυπαστυνόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε και τον πιο δραστήριο ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα