Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα το αντιρατσιστικό

«Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα έχει κατατεθεί το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», επισήμανε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι «η επιτροπή που ετοιμάζει το νέο αντιρατσιστικό, στην ουσία συνθέτει διατάξεις από τις διαφορετικές προτάσεις νόμου που είχαν καταθέσει όλα σχεδόν τα κόμματα πριν από λίγους μήνες».

Συν τοις άλλοις, σημείωσε ότι «θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, έτσι ώστε το θεσμικό πλαίσιο της χώρας να εναρμονιστεί με τις ευρωπαϊκές

οδηγίες».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των βουλευτών, ο Ανδρέας Κουτσούμπας από τη ΝΔ χαρακτήρισε «θετική την υπουργική εισήγηση/ και επισήμανε ότι «το νέο νομοσχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί απ' όλα τα κόμματα».

Η Βασιλική Κατριβάνου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «είναι σωστή η ενέργεια του υπουργείου να φέρει κυβερνητικό νομοσχέδιο».

Από το ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη πρότεινε «συγκρότηση 6μελούς επιτροπής με εκπροσώπους όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να επεξεργαστεί τις προωθούμενες ρυθμίσεις», για να προσθέσει εμφατικά πως «από το συνταγματικό τόξο δεν εξαιρώ το ΚΚΕ».

Από την άλλη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος επικαλέστηκε δήλωση του κ. Πάρι Κουκουλόπουλου ότι «το συνταγματικό τόξο είναι όρος που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ», για να υποστηρίξει ότι «αφού είναι όρος ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό».

Ο Δημήτρης Κουκούτσης από τη Χ.Α. είπε: «Μόνοι μας εναντίον όλων σας. Εννοούμε ότι κινούμαστε εναντίον του ντόπιου καθεστώτος: αριστερού και δεξιού. Δεξιό και αριστερό καθεστώς άφησαν τις διαφορές τους για να μας αντιμετωπίσουν γι' αυτό και επινόησαν τον όρο του συνταγματικού τόξου».

Και πρόσθεσε: «Εμείς από τον ιό του καθεστώτος δεν θα μολυνθούμε. Ελπίζουμε πως θα έρθει και κάποιο νομοσχέδιο για να διαφυλαχθεί η συνείδηση της εθνικής μνήμης από κάθε γενίτσαρο. Το χρέος μας στην εθνική ασφάλεια και οι ευθύνες μας για τις επόμενες γενιές των ελλήνων είναι αποκλειστικός γνώμονας για την πορεία μας. Σήμερα κάποιοι από τις επαύλεις τους χαρακτηρίζουν ρατσιστές τους έλληνες που θέλουν πίσω την πατρίδα μας. Ελπίζω να έρθει κάποιο νομοσχέδιο που δεν θα είναι εναντίον του Έλληνα».

Από τη ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης συμφώνησε με την διαδικασία που εισηγήθηκε ο υπουργός, ενώ από το ΚΚΕ ο Χρήστος Γκιόκας ξεκαθάρισε ότι, «από την στιγμή που το νέο νομοσχέδιο θα υιοθετεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο, το κόμμα μου δεν θα το υποστηρίξει, καθώς υιοθετούμε τη θεωρία των δύο άκρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα