Στα δικαστήρια προσφεύγουν τα κυλικεία για τον καθορισμό των τιμών

Αντίθετος με τον καθορισμό ανώτατων τιμών σε προιόντα κυλικείου, εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Εκμετάλλευσης Κυλικείων Ελλάδος, που ανακοίνωσε πως αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια και τα όργανα της Ευρωπαικής Ενωσης.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως η τυχόν εφαρμογή της νέας αγοραστικής διάταξης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και επομένως σε απολύσεις εργαζομένων.

 Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι νομικές υπηρεσίες του υπουργείου, οι προηγούμενες αγοραστικές διατάξεις παρόμοιου περιεχομένου

έχουν κριθεί από το ΣτΕ, αντισυνταγματικές και αντίθετες με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχει ανταγωνισμός. Π.χ, στις εισόδους νοσοκομείων, δικαστηρίων, υπουργείων κ.λ.π., λειτουργούν πάρα πολλά αναψυκτήρια, περίπτερα και καταστήματα και μάλιστα σε πλεονεκτικότερη θέση και πρόσβαση, τα οποία πωλούν τα ίδια προϊόντα.

Ο ανταγωνισμός και υπάρχει και λειτουργεί και η τελική λοιπόν τιμή λιανικής πώλησης των αγαθών διαμορφώνεται, αφού υπολογιστούν όλες οι δαπάνες του καταστήματος, συν ένα εύλογο εμπορικό κέρδος.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα