Στα χαρακώματα Δένδιας- Χρυσή Αυγή

Μετωπική σύγκρουση με τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής επιχειρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αφαιρώντας τους αστυνομικούς από τους βουλευτές  του κόμματος και θέτοντας σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του Α.Τ. Ραφήνας. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε προανάκριση για τα γεγονότα σε Μεσολόγγι και Ραφήνα. Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή καταγγέλει τη …»σταλινικού

τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του Μνημονίου».

Μετά τα επεισόδια σε Μεσολόγγι και Ραφήνα, όπου χρυσαυγίτες προχώρησαν σε ελέγχους μικροπωλητών υποκαθιστώντας την αστυνομία και έσπασαν πάγκους, με εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αποσύρονται οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την ασφάλεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι αστυνομικοί αυτοί είναι 19 στον αριθμό και αποχωρούν άμεσα, σύμφωνα με τη διαταγή. Παραμένουν μόνο όσοι είναι στη φρουρά του προέδρου του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οπως ανακοινώθηκε η απόφαση ελήφθη ώστε να μη βρίσκονται οι αστυνομικοί σε σύγκρουση καθήκοντος αφού οι χρυσαυγίτες έχουν προαναγγείλει ότι θα επαναλάβουν τα γεγονότα της Ραφήνας και του Μεσολογγίου. Ετσι, οι αστυνομικοί θα έπρεπε να φρουρούν τους βουλευτές και παράλληλα να αντιδρούν βλέποντας τα επεισόδια με τους μετανάστες. Παράλληλα ετέθη σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας για παραλείψεις στα γεγονότα με τους πάγκους μεταναστών.

Η Χρυσή Αυγή αντέδρασε με εξώδικο προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Νίκο Παπαγιαννόπουλο για την απόσυρση των αστυνομικών από τη φρούρηση των βουλευτών της. Παράλληλα αντέδρασε στην παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία έκανε ελέγχους επί της οδού Δεληγιάννη, στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή εμφάνισε το κόμμα πολιορκούμενο από την Αστυνομία λέγοντας ότι:

Πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν κεντρικά μας γραφεία με ρητές εντολές να ελέγχουν και να προσάγουν όποιον κινείται προς τα γραφεία ή εξέρχεται από αυτά.

Πηγή: iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα