Στα «μπλόκα» το Καλοχώρι – Θα αποκλείσουν Εθνική Οδό και Διυλιστήρια οι κάτοικοι

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι στο Καλοχώρι καθώς ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό…Δεν υπάρχει… Ένα έργο που προβλεπόταν να τελειώσει σε 5-6 μήνες έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας» τα τελευταία 3 χρόνια.

«Παίζουν με τη ζωή μας» λένε στο THESSTODAY οι κάτοικοι. Ασθενοφόρα και Πυροσβεστικά χάνονται στους παραδρόμους με αποτέλεσμα να κάνουν κύκλους μέχρι να προσεγγίσουν το περιστατικό που έχει προκύψει.

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Το Καλοχώρι είναι ένα χωριό μόλις 8 χιλιόμετρα από κέντρο της Θεσσαλονίκης

που…Δεν έχει είσοδο!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό…Δεν μπορείς να μπείς στο χωριό !!!

Μόλις 300 μέτρα απομένουν για την ολοκλήρωση των εργασιών της κεντρικής οδού, μήκους…σχεδόν 1 χιλιομέτρου και η αποπεράτωση του έργου μένει κενό γράμμα.

Κολλάει…λένε στο THESSTODAY οι κάτοικοι, στα γρανάζια της αθάνατης γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα.

Οι εργασίες σταμάτησαν εδώ και 13 μήνες. Η «απαραξία» οφείλεται όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι στο γεγονός ότι ο εργολάβος που ξεκίνησε να διαμορφώνει τον κεντρικό δρόμο-είσοδο του χωριού, δεν έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς ένα τιμολόγιο είναι μπλοκαρισμένο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σχεδόν πριν από τρία χρόνια κι όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες δεν μπορούν να μπουν στο χωριό και αναγκάζονται να μετακινηθούν μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Μάλιστα ο ένας από τους δρόμους οδηγεί σε ιδωτική είσοδο πετρελαϊκής εταιρείας ενώ ο δεύτερος μέσα από την βιομηχανική ζώνη.

Πυροσβεστικά οχήματα πριν από ένα μήνα που έσπευδαν σε πυρκαγιά που είχε ξασπάσει σε επιχείρηση έχασαν την παράκαμψη και χρειάστηκε η επέμβαση των κατοίκων για να βρουν το σημείο ενώ ασθενοφόρο που κλήθηκε να παραλάβει ασθενή διέσχισε την βιομηχανική ζώνη κι έκανε ολόκληρο κύκλο για να μπει στο χωριό.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης καθώς βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να σβήνουν αφού ο τζίρος των καταστημάτων τους να έχει βρει «πάτο» μιας και το Καλοχώρι είναι πλέον απομονωμένο από τον «έξω κόσμο» όπως λένε χαρακτηριστικά στο THESSTODAY.

Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, έμπορος ξυλείας δεν μπορεί ούτε να φορτώσει, ούτε να ξεφορτώσει εμπόρευμα καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα.

Οι κάτοικοι «παίζουν» το τελευταίο τους χαρτί για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους και προχωρούν πλέον σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αρχής γενομένης το πρωί της ερχόμενης Πέμπτη όπυ θα αποκλείσουν την Ε.Ο ΘεσσαλονίκηςΑθηνών στον κόμβο της Λαχαναγοράς εμποδίζοντας παράλληλα την είσοδο στα βυτιοφόρα στις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών για ανεφοδιασμό.

Το Καλοχώρι είναι ένα μεγάλο χωριό 4-5 χιλιάδων κατοίκων, έξω από τη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενεί βαριές βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως και η γειτονική Σίνδος.

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα