Σε ετοιμότητα το λιμάνι της Καλαμάτας για να υποδεχτεί τους 73 λαθρομετανάστες [εικόνες]

Σε συναγερμό τέθηκαν όλοι οι φορείς της Καλαμάτας αμέσως μετά την είδηση ότι εντοπίστηκε ανοιχτά της Πύλου θαλαμηγός με 73 λαθρομετανάστες. Αμέσως ετοιμάστηκε η αποθήκη του Λιμενικού Ταμείου για να τους φιλοξενήσει τις πρώτες ημέρες.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε ο Δήμαρχος της Καλαμάτας κ. Νίκας , ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ Αλευράς ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ κ. Δημακογιάννης, αντιδήμαρχοι, εθελόντριες του

Ερυθρού Σταυρού, υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και άλλοι φορείς.

Άπαντες βοήθησαν ώστε να ετοιμαστεί ο χώρος να υποδεχτεί τους λαθρομετανάστες ,με όσο δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Στο σημείο βρίσκονται και 4 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν στο νοσοκομείο όποιον χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε λίγα λεπτά οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Σύριοι, αναμένονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Θαλαμηγός με 73 άτομα, πιθανών παράνομους μετανάστες,θα καταπλεύσει, τις πρώτες πρωινές ώρες , στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Η θαλαμηγός 60 ν.μ. νότια της Πύλου ζήτησε συνδρομή λόγω καύσιμων. Στο σημείο έσπευσε φορτηγό πλοίο και συνοδεία πλωτού σκάφους αρχικά ξεκίνησε για το λιμάνι της Πύλου και εν συνεχεία αποφασίστηκε να οδηγηθεί στην Καλαμάτα, όπου και αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, τα στοιχεία και η προέλευση του σκάφους, ενώ κατά δήλωση του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου, μετέφερε περίπου 73 μετανάστες.

Πηγή: tharrosnews

Keywords
Τυχαία Θέματα