Σαμαράς: Να τιμωρηθούν άμεσα όλοι οι επίορκοι

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι επίορκοι δημόσιοι υπαλλήλοι, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης,
μεικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να συζητήσουν με τον Αντώνη Ρουπακιώτη για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν εφαρμόσει την νομοθεσία σε μισθολογικά θέματα. Εάν δεν το έχουν κάνει θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε ως φαινόμενο που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας, τις περιπτώσεις των συντάξεων-μαϊμού. Είπε μάλιστα ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πώς είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13% και ζήτησε να μάθει σε ποια φάση βρίσκονται οι διαδικασίες τιμωρίας των εμπλεκόμενων.

Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα.

πηγή: iefimerida.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα